dupla kitüntetés

2020.09.02. 12:27

Hajdú-bihari szakembereket ismert el az atlétikai szövetség

Benéné Lipcsey Irént és Suba Lászlót is díjjal jutalmazták a sportágban elért munkájukért.

Debrecen 20190320 Atlétika 2019 Suba László edző Fotó: Tumbász Hédi Nemzeti Sport

Fotó: Nemzeti Sport-archív

Rendkívüli közgyűlést tartott augusztus 29-én a Magyar Atlétikai Szövetség, ahol kitüntetéseket adományoztak a hazai atlétika sikeréért dolgozó szakembereknek, köztük Benéné Lipcsey Irénnek és Suba Lászlónak.

Az atlétika szolgálatában

Benéné Lipcsey Irén a Magyar Atlétikáért Ezüst fokozatát vehette át, mint az Észak-Alföld régió különleges atlétája, versenybírója, illetve sportgazdasági szakembere.

Fotó: Lipcsey Irén-archív

– Nagyon megtisztelő volt számomra ez a kitüntetés. Sportterületen kimagasló eredményeket értem el anno, és számvitel vonalon is hosszú ideje szolgálom az atlétikát. Külön érdekesség a karrieremet tekintve, hogy a 800 méteren elért bajnoki csúcsomat 1978 óta nem tudták megdönteni. A könyvelői munkáim mellett karitatív tevékenységet is végzek, a Tündérkör Alapítvány kurátoraként – sokszor sportolókat bevonva – rászorulókon, hátrányos helyzetű családokon segítek. A jövőben egy nagy célom van még, a 2023-as hazai rendezésű atlétikai világbajnokság lebonyolításában való részvétel – hangsúlyozta a volt futó.

Négy évtized távlatából

Suba Lászlónak a Magyar Atlétikáért Bronz fokozatát adományozta a szövetség. Az edző negyven éve kezdett el gyermekekkel foglalkozni, és elmondása szerint hatalmas lehetőség volt számára a felnőtt sportolókkal való munka is.

Fotó: Nemzeti Sport-archív

– 2013-tól megadatott a lehetőség, hogy felnőtt élsportolók Debrecenben tevékenykedhessenek. Az egyik tanítványomnak, Kozák Lucának a versenyzése ezzel egy időben kezdődött el, az Ifjúsági Világbajnokságon való részvétellel. Az azt követő két évben a Junior Európa-bajnokságon, Universiaden és U23-as Európa-bajnokságon is szerepelt. Eközben a stáb is bővült, az edzőségem mellett a fiam fizikálisan készítette fel, a felesége pedig gyógytornászként dolgozott Luca sikereiért. Ez egy csaknem hétéves munkát ölel fel, ami mellett Juhász Balázst is én edzettem, aki 3000 méter akadályon nemzetközileg is komoly eredményeket tudott felmutatni. Luca felnőtt csúcsa és az elismerés, amit kaptam megkoronázása ennek a hosszú időszaknak. Bizonyos fokú visszacsatolás mindig szükséges az atlétikában, vannak céljaink, és az ezekért tett törekvések a legnagyobb motivációt jelentik számomra. Szinte családként tekintek a tanítványaimra, együtt sírunk, együtt nevetünk velük. A jövőben az olimpiai kvóta megszerzése és az ott elérhető legjobb teljesítmény lesz a cél – emelte ki a szakember.

Péter Szabolcs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában