folyamatosan fejlődnek

2020.09.29. 11:32

Érmekkel tértek haza Szarvasról a debreceni disc golfosok

A női és férfi amatőr disc golfozók mezőnyében is bronzérmet szereztek a Debreceni Frizbi Sportegyesület versenyzői a hétvégi Arbopen 2020 versenyen.

Fotó: Debreceni Frizbi Sportegyesület

Szeptember utolsó hétvégéjén a Szarvasi Arborétum területén zajlott az idei Disc Golf Országos Bajnokság és az Arbopen 2020 discgolf-verseny, melynek amatőr mezőnyében a Debreceni Frizbi Sportegyesület (DFSE) 13 sportolója is részt vett – olvasható a klub közleményében. Női és férfi kategóriában egyaránt dobogós helyezéseket szerezve tértek haza a megyeszékhely sportolói.

„A debreceniek közül Kallós-Balogh Piroska és Almási Dávid emelkedett ki, mindketten bronzérmet szereztek a versenyen, de a többi debreceni golfos is megállta a helyét a nívós mezőnyben”

– mondta el Tóth Péter, az egyesület discgolf-szakosztályának vezetője. – Sőt a férfiak első és második helyezettje, Veres Balázs és Oláh Ádám is debreceni kötődésű, hiszen annak idején nálunk kezdték el kergetni a korongot. Balázs a Budapestre költözése óta is szívén viseli az egyesület fejlődését, az elmúlt időszakban rengeteget segített a discgolf-szakág elindításában és fejlesztésében. A versenyen elért egyéni siker mellett tehát az egyesület szép eredményért is részben neki gratulálhatunk – tette hozzá Tóth Péter.

A DFSE egy éve kezdett el szervezett keretek között foglalkozni a disc golffal, azóta három helyi versenyt bonyolított le az egyesület, és a sportolók heti rendszerességgel vehetnek részt edzéseken.

– A szarvasi versenyen is jól látszott, hogy a sportolóink még messze vannak a profi szinttől, hiszen az országos bajnokság résztvevői jócskán felülmúlták az amatőrök teljesítményét, de már most kézzel fogható a játékosaink fejlődése, és az a motiváló közeg, ami a kis formálódó közösségünkben érzékelhető, garancia arra, hogy ez a fejlődés itt nem áll meg. Bár a szarvasi hétvégén nagyon elfáradtunk, de a hazaúton azt mondták a csapattagok, hogy már most alig várják a következő edzést – árulta el az egyesület vezetője.

Az egyesület várja azokat az érdeklődőket, akik szívesen kipróbálnák magukat a disc golf vagy ultimate sportokban. További információk az egyesület honlapján érhetők el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában