Kosárlabda

2024.05.18. 15:01

Sportoló Nemzet: A polgármester is pályára lépett a debreceni kosármeccsen

Az Oláh Gábor utcán többek között dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár is kosarazott. A Sportoló Nemzet hatalmas sikert aratott.

Orosz Krisztofer

A csoportkép sem maradhatott el

Forrás: Kiss Annamarie

– Mindig öröm látni, mennyi gyerek látogat ki egy ilyen eseményre – mondta dr. Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár portálunknak a Sportoló Nemzet szombati rendezvényén

Hatalmas meccset játszottak a Sportoló Nemzet résztvevői
Hatalmas meccset játszottak a Sportoló Nemzet résztvevői
Forrás: Kiss Annamarie

Pattogó labdák, hatalmas kosarak és igazi csúcsmeccs jellemezte a szombati kosaras sporteseményt Debrecenben. Rengeteg fiatal és érdeklődő látogatott ki az Oláh Gábor utcai rendezvényre. 

A kosárünnep csúcsmeccsén többek között pályára lépett Becsky András, Becsky István, Papp László, Széles Diána és dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár is. 

A kiemelt találkozón a felnőttek és a gyerekek vegyesen mérték össze tudásukat, igazán remek meccs kerekedett ki a rangadóból. 

Sportoló Nemzet: Közösséget építenek 

A sporteseményen hazánk sportért felelős államtitkára, dr. Schmidt Ádám úgy fogalmazott a Haonnak, az egyik legfontosabb, hogy látszik, mennyire élvezik a gyerekek a mozgást. – Mintegy 500 gyerek jött ma el, jó látni, hogy őket a szeretteik is elkísérik. Mindig üdítő, hogy egész családok akár teljes napja is a sportról szólhat. 

A fiatalok esetében az is kiemelendő, hogy nem a számítógépek előtt ülnek, hanem egyfajta közösséget építenek.

A fő üzenetünk az, hogy sportoljanak rendszeresen a fiatalok, szerintem az iskolában is jobban teljesítenek, ha szoros kapcsolatuk van a mozgással. A mérkőzésen is jó volt játszani, főként azért, mert látszik a gyerekeken, mennyire élvezik a rendezvényt – fogalmazott. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában