futsal

2020.08.29. 10:09

Átgázolt a Mezei-Vill az Aramison – fotókkal

Rengeteg helyzet, kevés gól; 0-0-ás félidő után 3-0 lett a vége.

Fotó: Kovács Péter

Március után először szombaton játszhatott közönség előtt a Mezei-Vill futsal csapata, mégpedig a bajnoki összecsapáson a budaörsi Aramis SE együttesét fogadta a szentmártoni Morotva Ligetben. A találkozó előtt megható perceknek lehettek tanúi a Pálfi István Sportcsarnokba kilátogatott nézők. A csapat, illetve a klub tulajdonosa, Mezei József elbúcsúztatta a Mezei-Vill Futsal Club 16-os mezét viselő Trencsényi Jánost, aki 16 évig volt a csapat meghatározó játékosa.

Megható pillanatok

A szervezők a találkozóra érkezőknek egy-egy szál piros vagy fehér szegfűt adtak (a Mezei-Vill színei), a virágokat a nézők a búcsúztató után a lelátók előtt végigvonuló Trencsényi Jánosnak adták oda. Az újfaluiak ikonikus játékosa a bajnoki találkozó kezdéséhez felsorakozott két csapat sorfala között sétált a kezdőkörbe, ahol már Mezei József klubtulajdonos várta. Gratulációt követő a hosszú ölelés, majd ebből kibontakozva Trenyó könnyes szeme és meghatottságot tükröző arca jelezte a két ember sportbarátságát, a sportág szeretetét, az egymás iránti bizalmat, háláját. Ezt követően a csapatok tagjai gratuláltak a visszavonuló játékosnak, majd a klub, a sportbarátok átadták ajándékaikat.

Trencsényi János, a Mezei-Vill ikonikus alakja 2004-től, az MVFC megalakulásának évétől folyamatosan tagja volt a csapatnak. 16 év alatt 446 mérkőzést játszott és 252 gólt szerzett csapatának. Az MVFC csapatkapitánya négyszer vezette bajnoki címhez, háromszor magyar kupa és kétszer szuperkupa győzelemhez csapatát. A bajnokok ligájában ötször szerepelt, többek között Barcelonában is. A gazdag sportpályafutása alatt 10 éven át, összesen 139 alkalommal volt tagja a magyar futsal válogatottnak, annak sok esetben csapatkapitánya, és 22 gólt szerzett. Kétszer szerepelt Európa Bajnokságon. A népszerű Trenyót háromszor választották az Év játékosának, kétszer az edzők szavazatai alapján, egyszer pedig a klubedzők tartották a szezon legjobbjának. Az MVFC sikerei nélküle nem jöhettek volna létre, alázatossága, szerénysége, munkabírása, megbízhatósága, nyugodtsága, sportszerűsége, embersége, szorgalma, sporthoz és az emberekhez való hozzáállása példaértékű minden sportszerető számára.

Kitűnő kapusteljesítmények

Fotó: Kovács Péter

Visszatérve a találkozóra, a hazai csapat 0-0-ás félidő után 3-0-s győzelmet aratott az Aramis SE ellen. A találkozó első perceiben kiegyenlített játék folyt a pályán, majd a piros mezben játszó Mezei-Vill egyik pillanatról a másikra átvették a játék irányítását. Innentől kezdve végig támadták a félidőt. A zöld mezes vendégek alapvetően a védekezésre helyezték a hangsúlyt. A kapujuk előtt két sorban felállt védelmet csak nagyon nehezen tudta feltörni az újfalui gárda. Ezért főleg távoli lövésekkel kísérleteztek, amelyek rendre a kapu mellé vagy fölé szálltak. Ha pedig a védők mögé tudták játszani a labdát, a kapus parádés védésekkel hárított. Mindeközben a budaörsiek csak néha tudtak átjönni az ellenfél térfelére. A félidő végén azonban hátrább húzódott a Mezei-Vill, az ellenfelének két kaput eltaláló lövése is volt, de a hálóőr itt is a helyén volt.

A második félidőben, ha lehet, akkor még jobban dominált a hazai csapat, ám a gólra még mindig várni kellett. Hat és félperc játék után aztán megtört a jég, Da Silva Rafael 10 méterről kilőtte a hosszúsarkot. Két perccel később ismét zörrent az Aramis hálója. A hazaiak kettő az egy ellen vittek végig egy támadást, aminek végén Kártik bombázott közelről a kapuba. Hiába próbálkoztak a vendégek azzal is, hogy a támadásokhoz a kapus helyett a másik hálóőrt küldték játékba, hogy létszámfölényt alakítsanak ki az újfaluiak kapuja előtt, ez sem hozott számukra eredményt. Sőt egy szép akció után tovább növelte előnyét a Mezei-Vill. A találkozó lefújásáig nem változott a játék képe, gól azonban nem eset.

Szabó Péternek, a Mezei-Vill játékosának értékelése: Az első félidőben is megvoltak a helyzeteink, amelyek sajnos kimaradtak. Megbeszéltük az öltözőben, hogy nyugodtnak kell maradnunk, mert ha megszerezzük az első gólt, akkor jönni fog a többi is. Szerencsére jött is, könnyebbé vált a találkozó, így sikerült győzni. Az Aramis kellemetlen ellenfél volt, nagyon jól védekeztek. Saját térfelükön készültek arra, hogy centerrel fogunk játszani, és ezt helyzetet nagyon jól megoldották. Támadásaikban is veszélyesek volta, az egyik pontrúgásuk után a gólvonalról tudtuk csak kirúgni a labdát.

Fotó: Kovács Péter

Mezei József értékelése: Sokat vártunk a szezonkezdésre, márciusban játszottunk utoljára. Kicsit lassabban játszottuk meg a helyzeteinket, ennek ellenére nagyon sok helyzetet ki tudtunk alakítani. Az ellenfél kapusa nagyon sok labdát meg tudott fogni, néha szerencséje is volt. Amikor felgyorsultunk, azonnal jött a gólhelyzet. Ebből az ellenfélnek csak kevés volt. Mindenképpen jobbak voltunk ezen a találkozón.

Moga Lóránt így látta: Sajnos 3-0-ás vereséget szenvedtünk. A Mezei-Vill a este megérdemelten győzött, de nekünk is megvoltak a helyzetek. Szervezetten védekeztünk, próbáltuk megszervezni a játékunkat. A második félidőben volt egy három az egy elleni kontránk, nem sikerült gólt elérnünk. Mínusz hat játékossal jöttünk el, azok a fiatalok, aki kevesebb játéklehetőséget kaptak eddig, ők is maximálisan jó teljesítményt nyújtottak.

Kovács Zsolt

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában