fekvenyomás

2020.07.06. 20:27

Nagyecseden tért vissza Szabó Sándor, erősebb, mint valaha – videóval

Az 56 éves magyar bajnok és kategóriájában Európa-, valamint világbajnok sportember ezúttal egy kisebb rendezvényen feküdt a súlyok alá. Ehhez képest igen nagyot teljesített.

Fotó: Szabó Sándor-archív

 

Fotó: Szabó Sándor-archív

Június második hétvégéjén zajlott a viadal. – Elsősorban a karantén és az edzés monotonitásából való kizökkentésnek szántam indulásomat, de az eredmény miatt végül több lett belőle – jegyezte meg Szabó Sándor, aki 180 kg-mal egyéni csúcsot nyomott ki. Mint mondta, versenyen eddig kétszer kísérletezett ezzel a tömeggel, de akkor nem jött össze, míg most igen. Igaz, akkoriban makacs vállsérülése hátráltatta ebben, aminek a pihenés és a kevesebb verseny jót tett, így a tűrhető kategóriába sorolhatók a tünetei. Vagy ahogyan a DVSC bokszklub elnöke tömören közölte: „fáj olykor, de tudok vele nyomni”. Azóta inkább a könyökével bajlódik, viszont a sportban ez benne van. Saját bevallása szerint egy férfinak csak a lelke fájhat. Az meg nem látszik.

A húga, Szabó Ildikó (masters 1) is nyert. Az ő versenyzése a lelkesültségből adódott elsősorban. Mostanában ugyanis nem tervezte, hogy ismét elindul ilyen megmérettetésen, de végül rábeszélték, így belevágott. A teljesítménye ezúttal 60 kg volt, ami elég volt a sikerhez.

A debreceni különítményhez tartozott Kiss László (masters 2) is, ő szintén győzni tudott a saját versenyén Nagyecseden.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában