Kényszerű döntés született

2020.05.13. 14:41

Óvatos visszatérés a vízilabdásoknak

Miroszlav Bajin szeretné alaposan felkészíteni csapatát a következő idényre.

20191005 Debrecen fotó: Molnár Péter MP Hajdú-Bihari Napló DVSE – FTC-Telekom vízilabda mérkőzés képen: DVSE csapat

Fotó: Napló-archív

Hétfő délután jelentette be Vári Attila, a Magyar Vízilabda-szövetség elnöke, hogy az utánpótlás és felnőtt vízilabda-bajnokságok 2019/2020-ra kiírt szezonját eltörlik. Ennek következtében nincs eredmény hirdetve, nincs bajnok, illetve kiesők. A tervek szerint nyáron a Magyar Kupa küzdelmei kezdődnek majd el, addigra a szövetség reményei szerint minden klub kellően fel tud készülni a mérkőzésekre. A kialakult helyzetről a DVSE vezetőedzője, Miroszlav Bajin beszélt a Hajdú-bihari Naplónak.

– Ez közös döntés volt, és a klubok nagy része arra szavazott, hogy ne legyen folytatás. Szerintem ez így korrekt, hogy nem lesz kieső, nem lesz bajnok, kézi- és kosárlabdában is láttunk példát erre a megoldásra.

Szomorú helyzet

Fotó: Napló-archív

A hét első napján a szövetség mellett két klub is fontos bejelentést tett, a szombathelyi AVUS nem tudja vállalni az OB I.-et, így csak az OB I./B-be fog a nevezni, az Egri Vízilabda Klub pedig kénytelen volt az összes alkalmazottjának azonnali hatállyal felmondani a szerződését az egyesület anyagi problémái miatt.

– Dolgoztam Egerben egy évet, ismerem azokat az embereket, akikkel most ez történik, nagyon szomorú az egész. Szombathelyen is vannak jó kollégáim, akikkel tartom a kapcsolatot, nekik is nagyon nehéz feldolgozniuk a helyzetet. Évek óta építkeztek és léptek egyre előrébb, úgyhogy nagyon el vagyok keseredve, hogy ez történt ezzel a két csapattal. Szerencsére nálunk nincs ilyenről szó, az OB I.-ben indulunk a következő szezonban, és tárgyalunk a játékosainkkal a folytatásról – mondta a szakember.

Partnerek

A hét elejétől kezdve az utánpótláscsapatok elkezdhették az edzéseket, a fiatalok majdnem két hónapja először mehettek vízbe. Elmondásaik alapján nagyon szokatlan volt, de örültek, hogy visszatérhettek az uszodába, természetesen az előírásokat szigorúan betartva.

– Pontosan kell érkezni a gyerekeknek, nem gyülekezhetnek a bejáratnál, az öltözőt és a zuhanyzókat nem használhatják. Úgy jönnek, hogy az úszónadrág már rajtuk van, az aulában kell levenni a cipőt és a zoknit, és a medence mellett öltöznek le, tartva egymás között a megfelelő távolságot. A vízben, egy úszósávban legfeljebb két játékos lehet. A szülők, az edzők és a gyerekek is maximálisan partnerek annak érdekében, hogy működhessen ez a rendkívüli rendszer.

Miroszlav Bajin elárulta, hogy tervei szerint a felnőttek a következő hónapban kezdenek el tréningezni. – Mivel augusztusban kezdődik majd a Magyar Kupa, ezért egy kilenc-tíz hetes felkészülést szeretnénk csinálni, és ehhez az kell, hogy júniusban bemenjünk a vízbe. Lesz néhány távozónk a csapattól, úgyhogy több húsz éven aluli debreceni játékos is bekerül majd a helyükre, ebben a szezonban is lesz lehetőségük bizonyítani a fiataloknak mondta a vezetőedző.

Bakos Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában