de ez nem minden!

2020.05.15. 17:30

Bár az Ultrabalaton elmarad, Dombi Tibor szombaton lefut száztíz kilométert

Többször megírtuk már, hogy a DVSC ikonja, Dombi Tibor az aktív labdarúgó pályafutása végeztével egyre nagyobb távokat teljesít futóként.

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt-archív

Az egykori válogatott szélső több félmaratont és maratont lerótt már, legutóbb Debrecen és Pallag között tette meg a 42 kilométeres távot, egyedül.

Elkerülnék a vadakat

Tibi szombaton ismét részt vett volna az Ultrabalaton elnevezésű futóviadalon, ám a koronavírus-járvány miatt az is elmarad. Mindez mit sem zavarja hősünket, aki így is lenyomja a 110 kilométert. – Egy józsai barátommal futottunk volna váltva a magyar tenger mellett, de ott emiatt nem tudtunk volna egymás mellett loholni, ellentétben a szombati alkalommal. Most hajnal ötkor indulok, kifutunk Józsára majd vissza, napközben pedig a Nagyerdőn folytatjuk, ott nincs olyan nagy meleg. Sötétedéskor kijövünk az erdőből, nehogy a vaddisznókat megzavarjuk este, vagy ők minket. Úgy számolom, hajnal háromra végzünk, vagyis nagyjából 22 óra alatt fogjuk teljesíteni a távot – nyilatkozta a Naplónak Dombi, aki társával 11 kilométereket fut majd le egyben, azonban van egy csavar a történetben, hogy ne legyen túl könnyű dolga a volt futballistának.

A Csupasport nevű sportportál erre a napra virtuális futóversenyt szervezett. Az úgynevezett sztárváltó tagjai lesznek Dombi mellett Lubics Szilvia, Bogárdi Szilvia, Blaskó Mihály, Csere Gáspár, Ferenczi István és Csécsei Zoltán is. A debreceni legenda este kilenc körül teljesíti majd egyben a maga 33 kilométeres távját.

Zárva volt a kocsma

– Nem lesz egyszerű, mert az én lábaimban addigra már benne lesz vagy 60-70 km, azaz szép kihívás lesz – mondta mosolyogva lapunknak a futó, aki egy hete is nagy távot tett meg, barátai bringázni indultak, Dombi pedig futva teljesítette a 60-at. – Ötven kilométer volt betervezve, de az egyik kocsma, ahol pihenni akartunk, nem volt nyitva, így még tízet futni kellett a következőig – sztorizott a szurkolók által „Bombázónak” is becézett volt labdarúgó.

Miért jó ez?

Joggal merülhet fel a kérdés mindenkiben: miért jó ilyen ultra nagy távokat lefutni?

– Nehéz ezt megfogalmazni, az sem kizárt, hogy a futball után ez számomra egy pótcselekvés. Mindenesetre én nagyon élvezem, azért is csinálom. Ezt csak a magad kedvére tudod űzni, szerelemből, mert ahhoz túl extrém terhelés, hogy más miatt csináld. Itt nincsenek zajos sikerek, ez egy magányos örömforrás, ha mondjuk két napig nem futok, már elkezd nagyon hiányozni – magyarázta Dombi Tibor.

TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában