vívás

2020.04.23. 12:47

Jóleső visszajelzés a tanítványoktól

Dávid László reméli, hogy legalább az egyéni edzéseket minél hamarabb folytathatják.

Fotó: Napló-archív

Nemrég kihirdették a MOL MESTER-M díj idei győzteseit, erre diákok és szülők pályáztathatnak olyan tanárokat, nevelőket és edzőket, akikről úgy gondolják, hogy szakmai és emberi kvalitásaik miatt egyaránt érdemesek az elismerésre. Többek között az Interfencing Debrecen SC edzője, Dávid László is felkerült a jelöltek szűkített listájára, és okleveles elismerésben részesült. Ezzel és a koronavírus okozta helyzettel kapcsolatban kereste őt a Hajdú-bihari Napló.

A háttérben maradnak

– Tudtam róla, hogy jelöltek. A tanítványaim hívtak telefonon, hogy többen összeültek, és megírták a pályázatot, de előtte meg akartak kérdezni, hogy beadhatják-e, én pedig mondtam, hogy természetesen igen, és köszönöm szépen, hogy gondoltak rám. Egy vívómesternek gyakran a háttérben kell dolgoznia és az, hogy a gyerekek így is visszajelzik, hogy jó munkát végzünk, az nagyon jólesik – hangsúlyozta a szakember.

Megváltozott a szezon

Az iskolák bezárásával párhuzamosan a csoportos edzéseket is fel kellett függesztenie az egyesületnek, de Dávid László már régebb óta nem tarthatott tréninget. Korábban részt vett február végén és március elején is nemzetközi versenyeken, és a Magyar Vívószövetség mindenkit megkért, hogy akik ezeken a rendezvényeken jártak, a hazaérkezésüket követően vonuljanak önkéntes házi karanténba.

– Online edzésterveket küldünk a tanítványoknak, és ilyen formában is tudunk kommunikálni napi szinten. Sportágspecifikus feladatokat nem nagyon lehet végezni, mert nem vagyunk ott, hogy a technikai hibákat javítsuk, úgyhogy erőnléti gyakorlatokat csinálnak otthon a gyerekek. Meg is változott a szezon, mert sok verseny, ami elmaradt majd az ősszel lesz pótolva, ezért meg is variáltuk a felkészülést, most az alapozás és a formában tartás a cél.

Előny lehet a csúszás

A szakember a felkészítője annak a Battai Sugár Katinkának, aki mindössze 17 éves, de már többször meghívást kapott a felnőttválogatottba, és nagy célja, hogy kijusson a tokiói olimpiára.

– Sugi benne az utolsó három kvalifikációs versenyen is kerettag volt, a legutóbbi tornán tulajdonképpen egy tuson múlt, hogy nem sikerült már megszerezni a kvótát. Maradt még egy megmérettetés, amin mindenképpen indulni fog a válogatott, nekünk az a célunk, hogy Katinka benne legyen a csapatban. Elvileg neki előny lehet, hogy egy évvel csúszott az olimpia, mert a felnőtt- és az utánpótlás-élsport között nagyon nagy fizikai különbség van, most ezt próbáljuk eltüntetni. Azt gondolom, hogy számára ez tényleg nagy lehetőség, mivel egy nagyon fiatal sportolóról beszélünk, és ez az egy év halasztás úgy általánosságban most neki kedvez – mondta a szakember.

Az Interfencing Debrecen SC egy iskolai tornatermet bérel, így a csoportos edzések lehetősége teljesen az oktatási intézménytől függ, az egyéni tréningeket viszont igyekeznek Dávid Lászlóék minél hamarabb visszaindítani, hogy a technikai képzést is folytatni tudják.

BA

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában