Floorball

2020.03.06. 11:19

A mohikánok ellen folytatja a DEAC

Szombaton délután ezúttal az Origo Mohicans látogat a Böszörményi útra. A fővárosiak jó ritmusban érkeznek a találkozóra, de a mérkőzés esélyese ezúttal is a DEAC csapata lesz.

Fotó: DEAC Floorball

A debreceni fiúkra szombaton az alapszakasz 16. fordulója vár. Az ellenfél nem más, mint az Origo Mohicans, akik utoljára 2018 decemberében látogattak Debrecenbe. Ebben a szezonban is találkoztak már a felek: novemberben az Origo pályaválasztása mellett 9:6-es DEAC-győzelem született. Azon a mérkőzésen nem a legszebb játékával rukkolt elő az egyetemista gárda, de a bajnoki pontokat sikerült elhozni. A cél ezúttal is a győzelem megszerzése – tudtuk meg a cívisvárosiak közleményéből.

A debreceniek a lehető legtöbb edzéssel készülnek a mérkőzésre, hiszen szeretnék megtartani első helyüket a tabellán. Szerencsére nincs sok hiányzójuk: sérülés miatt nem játszik Pál Lóránt, kisebb bokaprobléma miatt kérdéses Burai Péter játéka, és Praznovszky Pál sem tud rendelkezésre állni. Rajtuk kívül azonban mindenki bevetésre kész, így teljes erőbedobással és akár három sorral tudnak játszani a hazaiak. A bajnoki pontok megszerzése azonban a vendégek számára is fontos. Az Origo csapatának szintén van esélye a rájátszásra, de már nem hibázhatnak. Mindezek alapján izgalmas és hajtós mérkőzésre számíthatunk.

Ami a múltat illeti: az utóbbi kettő találkozás a debrecenieknek kedvezett, így már négy győzelem áll a nevük mellett. A DEAC ezen felül két vereséget és egy döntetlent számlál eddig a mohikánok ellen. A gólarányt is sikerült javítani a hazaiaknak, ami mostanra 55:42 a DEAC javára.

A találkozó előtt a debreceniek játékosa, Végh Ádám így nyilatkozott: – Szombaton a tabella jelenleg hetedik helyén álló Origo együttesével játszunk. Mindenképp a győzelem a cél, hogy megtartsuk első helyünket a tabellán. Ez a rájátszás párosításából kiemelten fontos, így nem szabad félvállról venni a hátralévő három mérkőzésünket. Tavaly novemberben játszottunk utoljára az mohikánokkal, az a meccs a vártnál szorosabbra sikeredett. Remélem, hogy nem lesznek kilengések a játékunkban és behúzzuk a két pontot!

A meccset az érdeklődők élőben megtekinthetik a YouTube-on.

Salming OB I, 16. forduló:

2020. március 7. (szombat), 16:00

Debreceni Egyetem Kecskeméti János Sportcsarnoka

Borítókép: Végh Ádám

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában