vízilabda

2019.11.28. 09:07

DVSE: megérdemelt vendégsiker a Debreceni Sportuszodában

Háromgólos vereséget szenvedett a DVSE vízilabdacsapata az OB I. 8. fordulójában. Az újpestiek már a találkozó elején előnybe kerültek, melyet taktikus játékkal végig őrizni is tudtak, s végül megérdemelt sikert arattak.

20191005 Debrecen fotó: Molnár Péter MP Hajdú-Bihari Napló DVSE – FTC-Telekom vízilabda mérkőzés képen: Kovács Gábor #6

Fotó: Molnár Péter

Mindkét gárda számára nagyon fontos volt az összecsapás, hiszen Kovács Gáboréknak már minden pont életmentő lehet az alapszakasz második felében, míg az UVSE egy esetleges sikerrel nagy lépést tehetett a felsőházba kerüléshez – olvasható a debreceni csapat honlapján.

Nagy iramban kezdődött a találkozó, a vendégek rögtön a második támadásukból megszerezték a vezetést Vígvári ötméteresével, de a debreceniek hamar egyenlítettek, Macsi Patrik akcióból volt eredményes. Ezt követően az Újpest akarata érvényesült, Korbács és Szieben révén kettővel elhúztak a negyed derekára, ráadásul Bisztricsányi is magabiztosan őrizte kapuját (1-3). Dala góljával már három volt közte, de mielőtt nagyobb bajba kerültek volna a hajdúságiak, az idősebbik Macsi fivér ismét betalált, így 2-4-gyel zárult a játékrész.

A második nyolc perc is egy vendéggóllal indult, de Fekete büntetőből szinte azonnal visszaállította a kétgólos differenciát. A folytatásban a fővárosiak sorra kapták a fórokat, melyből Korbács ki is használt egyet, de a negyed felénél Stefanidesz egy szépségdíjas akciógóllal válaszolt (4-6). Újabb gyors gólváltás következett, Vígvári ötméterese után Vancsik centerből lőtt nagy gólt. Bár megvolt az esélye a cívisvárosiaknak a közelebb kerülésre, újra Kósik hálója rezzent, Sziládi elképesztően messziről lőtt bombagólt. A nagyszünethez közeledve Rádli szépített, de ahelyett, hogy egyre olvadt volna a különbség, Korényi utolsó másodperces góljával zárult a félidő (6-9).

A fordulás után csak kapufáig jutott a DVSE, Benedek Tibor tanítványai pedig okosan végigjátszották fórjukat, majd akcióból is eredményesek voltak, így már öt volt közte a különbség (6-11). Miroszlav Bajin kért időt, mely után Rádli hozta közelebb övéit, de ez sem hozta meg a kívánt áttörést, az UVSE tartotta magabiztos előnyét. A negyed hajrájában Kósik Somát állították ki, s a megítélt fórt ha nehezen is, de gólra váltották lila-fehérek, így az utolsó negyedre gyakorlatilag el is dőlt a találkozó (7-12).

A záró felvonásban sem változott a játék képe, rengeteg kiállítást fújtak a játékvezetők, akik szemmel láthatóan nem nagyon tudtak mit kezdeni a feszültté váló légkörrel. Zsilákot és Sziebent is végleg cserével állították ki, de a sokszor érthetetlen ítéletekkel tarkított játékrész a lényegen már nem változtatott. A végig küzdő debreceniek erejéből csak a szépítésre futotta, s végül megérdemelt 13-10-es vendégsiker született. Nem kesereghetnek sokáig Fekete Gergőék, hiszen a naptári év utolsó bajnokiján Tatabányára látogatnak, a szombati mérkőzés már elsősorban a stabil bentmaradás miatt lehet fontos.

DVSE – UVSE Hungest Hotels 10-13 (2-4, 4-5, 1-3, 3-1)

DVSE: Kósik – Telegdy 1, Kovács 1, Fekete 1, Macsi P. 3, Vancsik 1, Macsi M. csere: Smitula, Oltean, Stefanidesz 1, Zsilák, Rádli 2.

Edző: Miroszlav Bajin

UVSE: Bisztricsányi – Korényi 2, Szieben 1, Konarik, Korbács 2, Vigvári Vendel 3, Tóth 1 csere: Sziládi 3, Molnár, Dala 1, Vámosi, Aranyi.

Edző: Benedek Tibor

Mesterszemmel

Miroszlav Bajin: Az elején hamar hátrányba kerültünk, így végig futnunk kellett az eredmény után. Az első félidő végén ziccert hibáztunk, és ahelyett, hogy egyre zárkóztunk volna, kaptunk egy utolsó másodperces lefordulás gólt, szerintem ott ment el a meccs. Nagyot küzdöttek a srácok ma is, de egy jól játszó és jó kapusteljesítményt nyújtó Újpest ellen ez ma kevés volt.

A borítóképen: Kovács Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában