Úszás

2019.10.09. 10:11

Ötszörös vb-győztes lett dr. Flóra-Orosz

A Debreceni Szenior Úszó Klub háromfős csapata a magyar egyesületek között az élen végzett.

Fotó: Dr. Flóra-Orosz Katalin magánarchívuma

A dél-koreai Kvangdzsuban rendezték meg a 25 éven felüli szenior úszók világbajnokságát a nyáron. Az idén korcsoportot váltó, 85 esztendős dr. Flóra-Orosz Katalin nagy reményekkel utazott a dél-koreai világbajnokságra, hiszen idén már több versenyszámban megdöntötte a fennálló korosztályos világcsúcsot. Első versenyszámában, a 200 méteres hátúszásban fölényesen győzött, egyúttal századmásodperc pontossággal beállította korábbi, Gyulán úszott világcsúcsát – tudatta Rentka László, a Debreceni Szenior Úszó Klub elnöke. 200 méter vegyesen és 50 méter pillangón is világcsúccsal győzött, utóbbi számban a 10 évvel fiatalabbaknál is jobb időeredménnyel.

A 100 méteres hátúszásban saját gyulai világcsúcsától elmaradt ugyan, de így is világbajnoki csúccsal ért célba. Ötödik egyéni szenior világbajnoki címét ugyancsak világbajnoki csúccsal 50 méteres hátúszásban szerezte.

Testvére, Maier-Orosz Judit négy negyedik és egy ötödik helyezést ért el a 75-79 évesek korcsoportjában, versenyszámai közül a 400 méteres vegyesúszásban elért időeredménye új országos csúcs.

A Debreceni Szenior Úszó Klub harmadik versenyzője, a 34 éves Othman Mohamed volt, aki 200 méter vegyesen a 17., a 200 méteres mell­úszásban a 16., 50 méter mellen a 22. helyen végzett az erős mezőnyben.

A Debreceni Szenior Úszó Klub háromfős csapata a magyar egyesületek között az élen végzett.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában