Uszonyosúszás

2019.10.29. 15:39

Mások sikerét is örömmel látta a debreceni sellőlány

Senánszky Petra számára óriási motivációt jelentenek az elismerések, amelyeket kap, így a Hajsó Alfréd-díj is.

Fotó: Molnár Péter

Fotó: Molnár Péter

Újabb nívós elismeréssel bővült Senánszky Petra repertoárja: a Debreceni Búvárklub tizenegyszeres világ-, és hatszoros Európa-bajnok uszonyosúszója lett idén az egyik Hajós Alfréd-díjas.

A hagyományoknak megfelelően október 23-án, az ünnepi közgyűlésen osztották ki a különböző elismeréseket, többek között a Hajós Alfréd-díjat. Ebben az évben sem kerülhetett volna jobb helyre a kitüntetés, hiszen Petra a valaha volt legeredményesebb magyar uszonyosúszó, mindemellett többszörös országos bajnok úszó is. A versenyzés mellett nagy figyelmet fordít tanulmányaira is: 2017-ben a Debreceni Egyetem Természettudományi Karán biológia szakon végzett, az idén pedig természettudományi szakfordítói diplomát szerzett.

Feldobják

A mindig szerény és mosolygós sportolóhölgy a Naplónak nyilatkozva elmondta, nagyon örül a díjnak. – Szép volt az ünnepség maga is, nagyon tetszettek az előadások, és boldog vagyok, hogy immár Hajós Alfréd-díjasnak is mondhatom magam. Lassacskán majdnem minden sporttal kapcsolatos elismerést begyűjtök a várostól, ami azt hiszem, nagy szó egy olyan sportolótól, aki nem olimpiai sportágat űz. Plusz motivációt adnak a díjak, feldobják a monoton időszakokat. Nem mellesleg pedig annak az anyagi támogatás is jól jön, amely jár vele. Jó volt látni a többi díjazott kisfilmjét és örömét is, látszott, hogy mindenkinek sokat jelent a kitüntetés – fogalmazott a még mindig csak 25 éves uszonyosúszó, aki egyébként szeret részt venni hivatalos rendezvényeken, amint mondta, szívesen öltözik ki, és ünnepli meg mások, valamint a saját maga sikereit.

Petra szót ejtett az idén még rá váró megmérettetésekről is. – Jövő hét végén Németországban lesz egy kisebb verseny, arra mintegy önszorgalomból elmegyek, aztán pedig majd a december lesz a sűrűbb, indulok majd a rövidpályás úszó és uszonyosúszó országos bajnokságon is, ezek ráadásul egyazon héten lesznek.

A Debrecen Város Hajós Alfréd-díja egyébként többek között azon sportolóknak adományozható, akik kimagasló eredményeket értek el.

HBN

Borítókép: Senánszky Petra Debrecen polgármesterétől, Papp Lászlótól vehette át az elismerést a Kölcsey Központban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában