labdarúgó nb i.

2019.08.17. 19:24

Három góllal tartotta itthon a három pontot a Loki

A gyors gól után fordulatos, változatos, küzdelmes mérkőzést vívott a két csapat, Nagy tizenegyest védett.

Fotó: Kovács Péter

Fotó: Kovács Péter

Az NBII. tavalyi bajnokát, a Zalaegerszeget fogadta az OTP Bank Liga harmadik fordulójának nyitó találkozóján a DVSC a Nagyerdei Stadionban szombat délután. Herczeg András vezetőedző csupán egy helyen változtatott a második fordulóban Kisvárdát 4-1-re legyőző kezdő tizenegyen; Zsóri helyett ezúttal Szécsi kezdett.

A hazaiak a meccs első 7-8 percében olyan játékot produkáltak, ami után joggal hihette a néző, hogy több gólos különbséggel lépnek túl ezen a mérkőzésen. Lendület, ötletesség, gólhelyzetek, kiváló csapatjáték, és persze eredményesség is jellemezte a játékukat. A meccs 2. percében már vezetett a DVSC, szöglet után Trujic lőtt három méterről a kapuba. A vendégek első kapura lövéséig a 9. percig kellett várni. Ekkor azonban már a Loki átadta a területet, és inkább a védekezésre rendezkedett be. Kontrákat azonban indítottak a hazaiak. Egy ilyenből szögletet értek el, Tőzsér pontrúgását Szécsi csúsztatta 10 méterről a kapu fölé. A 17. percben góllá érett vendégek támadó játéka. Bedi hatalmas löketét még bravúrral szögletre ütötte Nagy, a sarokrúgásból belőtt labdát azonban Bedi közelről a hálóba fejelte.

A gól után nagyobb sebességre kapcsolt a Loki, a ritmust felvették a Zalaegerszegiek is. Helyzete azonban ismét csak a Lokinak volt, sőt a 24. percben Szécsi ismét vezetést szerzett a hazaiaknak. Ferenczi beadására pontosan érkezett és 7 méterről a kapuba rúgta a labdát. A gól után ismét a vendégeknél volt többet a játékszer, de a jól védekező debreceniek mellett helyzetet nem tudtak kialakítani. A Loki inkább kontrázott, Garba lövését védte Demjén, majd a 39. percben Szécsi lábában volt a harmadik Loki gól. Egy szöglet után az ötös sarkán jutott lövési lehetőséghez, de a labda a felső lécet érintve a kapu fölé szállt. 2-1-es hazai vezetéssel fordultak a csapatok.

Fotó: Kovács Péter

Szécsi és Garba helyzetei

A második félidőt a Zalaegerszeg kezdte jobban. Többet birtokolta ugyan a labdát, a masszív hazai védelem mellett helyzetre esélyük sem volt, inkább távoli lövésekkel próbálkoztak. Az 50. percben a bicegő Trujicsot lehozta Herczeg András és Csőszt küldte be, ezzel a háromról két támadóra állt át a Loki. A csere után a debreceniek fokozatosan vették vissza a játék irányítását. Szécsi kétszer is helyzetbe került, de kaputól 8-10 méterre lövés helyett még tovább passzolta a labdát, ami aztán a védőkhöz került. A 60. percben Garbát vágták fel a kaputól 18 méterre. Tőzsér szabadrúgása a felső kapufát érintve hagyta el a játékteret. A 64. percben aztán egyenlített a ZTE. Egy, még a hazai térfélen eladott labda után Tamás beadását Mitrovic rúgta 8 méterről Nagy kapujába.

Az újabb hazai gólra csak két percet kellett várni. Varga ugratta ki 25 méterről Garbát, aki két védő között 15 méterről a kapu jobb oldalába rúgta a labdát. Ez meghozta a Loki B-közép hangját is, kiváló hangulatot teremtett a stadionban. A 74. percben Garba ismét villant, 13 méterről megeresztet lövését bravúrral tolta szögletre a kapus. Egy perccel később Varga löketéért kapaszkodott Demjén, ezt is védte. A 81. percben Csősz a tizenhatoson belül szabálytalankodott. Mitrovic büntetőjét azonban Nagy kivédte. Maradt tehát a 3-2-es Loki vezetés. A meccs hátralévő részében védekezésre kényszerült a hazai csapat. A vendégeknek kapufája is volt a 85. percben, majd a 90. percben Nagynak bravúrra volt szüksége, hogy védjen.

KZS

Fontos győzelmet arattunk

Herczeg András: Nagyon nehéz győzelem volt. Órási akarattal játszottak a mieink. Az elején jól használtuk ki a vendégcsapat megingását. 2-1-nél és 3-2-re is voltak időszakaink, amikor inkább oldalpasszokra játszottunk. Talán ha előrejátszunk eredményesebbek lehettünk volna. El kell ismerni, hogy a mérkőzés végén jobban játszott a vendégcsapat, szükség volt Nagy bravúrjaira. Egy fontos győzelmet arattunk egy jól játszó Zalaegerszeg ellen.

Dobos Barna: Meg kell tudni oldani ebben az osztályban, hogy kegyetlenül ki kell használnunk a helyzeteket. A második félidőben sok ziccerünk volt, köztük a tizenegyesünk is. Ezt nem engedhetjük meg magunknak.

OTP Bank Liga, 3. forduló

DVSC-Zalaegerszeg 3-2 (2-1)

Nagyerdei Stadion, 4150 néző. Vezette: Kassai (Szalai, Márkus)

DVSC: Nagy S. – Kusnyír, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Varga K., Haris (Kinyik, 89.), Tőzsér, Trujics (Csősz, 51.) – Szécsi, Garba (Zsóri, 83.)

Zalaegerszeg: Demjén – Bolla, Lesjak, Devecseri, Tamás – Kocsis – Babati (Hudák, 59.), Mitrovic, Bédi, Radó – Grumics (Bobák, 65.)

Gól: 1-0 Trujics (2.), 1-1 Bedi (17.), 2-1 Szécsi (24.), 2-2 Mitrovic (64.), 3-2 Garba (66.)

Sárga lap: Garba (27.), Trujics (49.), Devecseri (60.), Csősz (81.), Zsóri (91.), Kocsis (91.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában