így látja az új játékos

2019.08.22. 10:16

DEAC: fel kell kötniük „azt a bizonyost”

A DEAC nemrég igazolt légiósa szerint sűrű a bajnokság mezőnye.

Fotó: clensomtigers.com

Véget ért a pihenő, hétfő reggel edzésre jelentkeztek a DEAC férfi kosárlabdacsapatának tagjai. Az első tréninget követően frissen igazolt amerikai légiósunk, Damarcus Harrison válaszolt a hivatalos honlap, a deacbasket.hu néhány kérdésére. A JK Tallinnától érkező, 193 centis kosaras szerint a mezőny igen sűrű, ennek ellenére a legjobb nyolcba jutást célozza meg újdonsült csapatával.

Szokásos indítókérdés: mi szél hozta Debrecenbe?

A csapat képviselői a nyár folyamán felvették a kapcsolatot az ügynökségemmel. Amikor megtudtam, hogy Magyarországról érdeklődnek irántam, azonnal kérdezősködni kezdtem, hiszen több, korábbi játékostársam megfordult már a bajnokságban. Ezután az edzőkkel is beszéltem, akik meggyőztek arról, hogy beleillek a DEAC elképzeléseibe, így aláírtam.

Említette, hogy több játékostársa is játszott már Magyarországon. Milyen hasznos információkkal, tanácsokkal látták el Önt?

Igen, úgy hallottam, hogy kemény a versenyfutás, sűrű a mezőny, úgyhogy fel kell kötnünk a gatyánkat. Jelenleg is vannak barátaim a ligában: Dakarai Tucker Szolnokon, míg Demetre Rivers Sopronban kezdi majd meg az idényt.

Mik az első benyomásai a csapatról, a környezetről?

Emberileg mindenki nagyon szimpatikus, jól kijövök a társaimmal és a stáb tagjaival is. A labdás edzések csak most kezdődtek, így ebből az aspektusból még nem igazán tudok nyilatkozni, de az azért első ránézésre is szembetűnő, hogy vannak kiváló adottságú kosarasok a keretben.

Beszéljünk kicsit a játékstílusáról: mit tart legnagyobb erősségének a pályán?

A sokoldalúságomat. Támadásban több poszton is képes vagyok megbízhatóan teljesíteni, védekezésben pedig akár az ellenfél magasabb játékosait is nyugodt szívvel rám lehet bízni.

Mik a céljai az idei szezonban egyénileg, illetve csapatszinten?

Szeretném kiegyensúlyozott játékkal segíteni az együttest, közös célunk pedig a rájátszás kiharcolása.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában