Női kézi-vb

2019.06.21. 16:28

Verhető ellenfeleket kaptak a kézis lányok

A DVSC válogatott kézisei szerint nem kerültünk rossz csoportba a vébén.

Fotó: Matey István

Tokióban elkészítették az év végi, Japánban sorra kerülő olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság csoportjait. A magyar válogatott a C csoportba került, amelyben Románia, Montenegró, Spanyolország, Szenegál és Kazahsztán lesz az ellenfele.

A D csoportban Oroszország, Svédország, Japán, Kína, Argentína és Kongói DK verseng majd. Ahhoz, hogy a magyar válogatott elérje célját, azaz olimpiai selejtezőt játszhasson, a CD-ágon benne kellene lennie a legjobb-három négy csapatban, ami nem tűnik megoldhatatlan feladatnak.

Nehéz jósolni

„A csoportunkban minden riválisunkkal szemben van győzelmi esélyünk, ha jó napot fogunk ki, bárkit legyőzhetünk, ezért stabilnak kell lennünk, noha mindegyik riválisunkat tiszteljük”

– nyilatkozta az Mksz.hu-nak Kim Rasmussen szövetségi kapitány.

Kíváncsiak voltunk, miként látják a sorsolást Debrecenben, ezúttal Triffa Ágnest és Kovács Annát – mellettük Tóvizi Petra is válogatott – kérdeztük meg.

– Nem nevezném gyenge csoportnak a miénket, de úgy vélem, több újjáalakuló csapat is van a hatosban – vélekedett Triffa Ágnes, a DVSC Schaeffler válogatott kapusa. – Sok minden kérdéses még, például a románoknál Neagu játéka, aki tavaly év végén súlyosan megsérült. Montenegró lendületes, fiatal gárda, de kezdenek összeérni. A spanyolok legutóbb még kiforratlannak tűntek, még nem tudni, decemberben mit tudnak majd nyújtani. Ők egyébként is sötét lovak általában. Nyilván Kazahsztán és Szenegál nem tartozik a világ élvonalába, de nem szabad lebecsülni senkit sem. Mi is fiatal csapatot alkotunk, de úgy gondolom első ránézésre, hogy kerülhettünk volna nehezebb csoportba is – magyarázta a hálóőr.

Az utóbbi időben sérüléssel bajlódó átlövő, Kovács Anna is elmondta véleményét: – Mindegyik ellenfél verhető. De mindegyik világesemény más és más, tehát most még nehéz jósolni. A románokkal és a spanyolokkal is találkoztunk a legutóbbi Eb-n, előbbieknél például új a szövetségi kapitány, vagyis nem tudhatjuk, mire számíthatunk pontosan. Az jó, hogy a franciákat és a norvégokat elkerültük, nincsenek a mi águnkon, ezért teljesíthető cél az olimpiai selejtező elérése – nyilatkozta Kovács, aki a válogatottban jelenleg betöltött szerepéről is beszélt nekünk. A legutóbbi összetartáson és vb-selejtezőn nem vettem részt, ennek egészségügyi okai vannak. A térdemen kívül is ért több apró sérülés, ami jelezte, hogy most kicsit le kell állnom, és a gyógyulásra kell koncentrálnom. Ezt megbeszéltem a szövetségi kapitánnyal, mondtam neki, ha rendbe jövök és számít rám, akkor természetesen állok rendelkezésére.

TN

Borítókép: Középen Kovács Anna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában