dvsc

2019.06.17. 12:59

Lehet ez Mészáros Norbert utolsó idénye

A DVSC második számú csapatát az NB III-ba jutáshoz segítette Mészáros Norbert, aki arra is felkészült, hogy háromszáztizenöt mérkőzéssel fejezi be élvonalbeli pályafutását.

Fotó: Matey István

Hosszú éveken keresztül a DVSC egyik legbiztosabb pontjának számított, az élvonal legjobb védői között tartották számon, szombaton azonban (és hat nappal korábban, vasárnap is...) arra volt szükség, hogy játékával a Loki második csapatát segítse az osztályozó sikeres megvívásában. A 39. születésnapját augusztus 19-én betöltő Mészáros Norbertnek meg sem fordult a fejében, hogy valamilyen indokkal lemondja a mérkőzéseket: Tiszafüreden és a pallagi visszavágón is pályára lépett, a DVSC II pedig kettős győzelemmel, gólt sem kapva jutott fel az NB III-ba.

„Nem éreztem tehernek, hogy a »kis Lokiban« kellett játszanom, ezúttal ott számítottak rám, én pedig igyekeztem úgy futballozni, hogy ne érhesse szó a ház elejét – mondta a kilencszeres válogatott Mészáros Norbert. – Egyébként két meccset a bajnokságban is játszottam, a furcsa talán csak az volt ebben, hogy némelyik csapattársam a kora alapján a fiam lehetne. A Tiszafüred elleni osztályozó színvonala nyilván messze volt egy élvonalbeli bajnokiétól, ugyanakkor itt is muszáj fegyelmezettnek lenni, egy ilyen párharcban is teljesíteni kell. Legjobb tudásom szerint próbáltam segíteni, remélem, sikerült.” – olvasható az nso.hu-n.

Mészáros Norbert 14 esztendeje, 2005 nyarán igazolt át Debrecenbe, akkor még a középpálya jobb szélén futballozott, hogy aztán kirobbanthatatlan legyen a védelem tengelyéből. Háromszáztizenöt NB I-es találkozójából 263-at a Loki színeiben játszott (ezzel Dombi Tibor, Sándor Csaba, Bernáth Csaba, Szatmári Csaba és Sándor Tamás mögött a hatodik legtöbb NB I-es meccse van), ám azt is látni kell, a 2018–2019-es idényben már csak két bajnokin lépett pályára. Augusztus 10-én, a Mol Vidi ellen (1–1) hét perc jutott neki, szeptember 1-jén pedig kilencven percet töltött a pályán a Haladás (1–1) ellen. Még az is elképzelhető, hogy az a találkozó jelentette neki a búcsút az első osztálytól.

„Hogy mi lesz velem? Június harmincadikáig van szerződésem a klubbal, és nem szabad elfelejteni, két hónap múlva már harminckilenc esztendős leszek – folytatta Mészáros Norbert. – Tisztában vagyok vele, a gyorsaságom már nem a régi, ráadásul a helyet sem szeretném elvenni a fiatalok elől. Nem tagadom, ahogy a magunk mögött hagyott idényben mentek a hetek, belegondoltam, meglehet, ez az utolsó NB I-es idényem. Érzek még magamban erőt, nem vagyok rossz állapotban, de tudomásul kell venni, mindennek eljön az ideje. Nyilván nem akarom egyik pillanatról a másikra befejezni a futballt, szeretnék még játszani, de arra is felkészültem, hogy erre nagy valószínűséggel nem az első osztályban lesz lehetőségem.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában