labdarúgás

2019.05.06. 16:08

Kitüntették a magyar labdarúgó szakembert

Az olasz-magyar utánpótlás programokban végzett munkáját ismerték el.

Fotó: Magánarchívum

Nagy megtiszteltetés érte Rómában Hegedűs Gábort, a DHSE Olasz Focisuli szakmai vezetőjét, akit a 12. Lazio nemzetközi ifjúsági labdarúgó torna alkalmából Maurizio Maestrelli-díjjal tüntették ki az olasz-magyar labdarúgó utánpótlás programokban végzett munkásságáért. Az eseményen az olasz labdarúgásban elismert személyeket díjaztak, külföldi szakemberként idén Hegedűs mellett Szinisa Mihajlovics, a Bologna jelenlegi trénere vehetett át elismerést a sportkuratórium elnökétől. Az olasz díjazottak névsorában megtalálható volt még Ariedo Braida, a FC Barcelona egykori sportigazgatója, Francesco Ghirelli, a Lega Pro elnöke, Maurizio Viscidi, az olasz utánpótlás válogatottak szakmai igazgatója, Daniele Faggiano, a Parma sportigazgatója, Giuseppe Marotta, az FC Internazionale vezérigazgatója, Massimo Tarantino, az AS Roma utánpótlás igazgatója, Salvatore Gualtieri, a Frosinone marketing igazgatója, valamint Bruno Maria Gentili, a Rai Sport igazgatója.

Egy csoportban a legjobbakkal

A 16 csapatos nemzetközi tornán az U17-es korosztályban a magyar együtteseket a Balmaz-Olasz Focisuli és a Kisvárda képviselte. A hajdúságiakkal egy csoportban szerepelt a Sahtar Donyeck, és az AS Roma, de a tornán olyan együttesek utánpótlás gárdái indultak, mint a Szpartak Moszkva, a Fiorentina, a Salernitana, vagy éppen a házigazda a Frosinone. A torna döntőjét végül a Roma és a Donyeck játszotta, melyből ezúttal az olaszok jöttek ki jobban.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában