Verseny

2024.02.02. 15:04

Túl vannak az elődöntőn a hungarikumokról verseket és meséket alkotó diákok

Lezárult a vármegye önkormányzata „Értékes Hajdú-Bihar - Vármegyénk kincsei” vetélkedőjének elődöntője.

Haon.hu

Véget ért a verseny elődöntője

Forrás: hbmo.hu

Általános iskolai korosztályban a nevezett 46 csapatból 25, míg a középiskolai korosztályban a 46 csapatból 22 csapat jutott tovább a középdöntőbe - írja a hbmo.hu.

Az általános iskolai korosztály kreatív feladata meseírás volt a Hungarikumok között szereplő Debreceni páros kolbászról, a középiskolás csapatoknak pedig egy minimum 6 versszakos verset kellett írni, a szintén a hungarikumok között szereplő Zsolnay porcelánról.

A meséket Dr. Csiszár Imre, a Hajdú-Bihar Vármegyei Értéktár Bizottság tagja bírálta és pontozta, a verseket pedig Dr. Cséplő Petra, a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. tulajdonosa értékelte, aki elmondta, hogy mindez hatalmas megtiszteltetés volt számára, mivel tudomása szerint ez idáig még senki nem írt verset a Zsolnay porcelánról. Hozzátette, hogy nehéz döntés volt a rangsorolás, mivel egytől-egyig zseniális költemények születtek.

Forrás: hbmo.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában