Filmszüret

2024.01.15. 15:20

Törőcsik Franciskával jön a 8. Magyar Filmszüret Debrecenben

Debrecen 111 éves filmszínházában az óév kiemelkedő magyar produkcióival és premier előtti vetítésekkel egyaránt találkozhat a közönség.

Szakál Adrienn

Fejér Tamás (balról), Mészáros Réka, Törőcsik Franciska és Ljasuk Dimitry a tájékoztatón

Forrás: Czinege Melinda

Az ország egyik legnagyobb hazai filmekkel foglalkozó fesztiválja, a Magyar Filmszüret január 25. és február 4. között immár nyolcadik alkalommal mutatja be az előző év „termését” a debrecenieknek. A részletekről január 15-én sajtótájékoztatón beszéltek az Apolló Moziban.

– Filmszüretet szervezni mindig hatalmas öröm, ezt már nyolcadik alkalommal élhetjük meg itt, az Apollóban – kezdte Fejér Tamás moziigazgató, a seregszemle főszervezője. Elmondta, hogy az előző évben olyan sok magyar produkció futott a hazai mozikban, hogy a fesztiválprogramból néhány filmet ki is kellett hagyniuk. – Több mint harminc filmmel, tizenhat közönségtalálkozóval és remélhetően megannyi boldog debrecenivel várjuk a filmszüretet – összegzett.

Mészáros Réka, a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója szerint a filmszüret nagyszerű lehetőség arra, hogy a tavaly bemutatott hazai filmek legjavának levetítése mellett közönségtalálkozókat is szervezhessenek. – Az előttünk álló 11 napon a produkciók műfaji sokszínűségének köszönhetően minden korosztály megtalálhatja a szívéhez legközelebb álló filmet. A magyar filmkultúra ismét termékeny korszakát éli, így az idei filmszüreten a nézők felfedezhetik a nemzetközileg elismert alkotók és a pályakezdő tehetségek által bemutatott értékeket egyaránt – fogalmazott.

Népszerű alkotók nevével

A 8. Magyar Filmszüret egyik védnöke Törőcsik Franciska, aki új filmjét hozza Debrecenbe. A színésznő elmondta, hogy több szállal kötődik a cívisvároshoz, ezért is nagy öröm számára, hogy a tavaly bemutatott Cicaverzumot is vetíti a filmszínház január 28-án, az előadás után pedig közönségtalálkozóra várják a nézőket. 

Nagyon fontosak a nézői visszajelzések, ezért mindenkit arra bátorítunk, hogy kérdezzenek és osszák meg velünk meglátásainkat

 – fűzte hozzá.

Szinte hazajár Debrecenbe, és nagyon szereti az Apolló Mozi közönségét a fesztivál másik védnöke, Ljasuk Dimitry rendező, aki három filmmel érkezik a filmszüretre. A Tisza nevében, a Jóreménység-sziget és a Tisza-tó, az ember alkotta paradicsom című alkotásainak vetítése után január 27-én közönségtalálkozón kérdezhetünk a rendezőtől.

A 8. Magyar Filmszüret programsorozatának részleteiről az Apolló Mozi honlapján és a fesztivál Facebook-oldalán lehet tájékozódni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában