Használt ereklye eladó

2023.11.20. 17:52

Könnyen fog sávot váltani a dugóban, aki megörökli a Tankcsapda turnébuszát

Több év után megválik a szeretett járgányától a zenekar. Megkérdeztük, miért.

Hajnal László

Sokat megélhetett a legendás turnébusz

Forrás: Facebook / Tankcsapda

Az egyik ismert használtautókkal kereskedő weboldal kínálata között szlalomozva szembefordult velünk a honlapon egy ismerős jármű, méghozzá egy Tankcsapda-matricás turnébusz. Azonnal behúztuk a kéziféket, az ablaktörlővel megtöröltük a monitort, hogy valóban jól látunk-e.

Rögtön nagy lett a riadalom: ez vajon egy burkolt bejelentés? Máris visszavonulót fúj a csapat, vagy esetleg magángépre cserélik a fehér Movanót? Bizonyára nem, mert Lukács Laci már régen megmondta, hogy „nem kell hajó, nem kell repülőgép”.

Úgyhogy mielőtt a segélyhívót tárcsáztunk volna, megkerestük Bakó Csabát, a zenekar sajtósát, aki megnyugtatott minket, mindössze arról van szó, hogy megérett az idő a cserére. Habár tökéletes az állapota a jelenlegi autóknak, mostantól egy korszerűbb flottával indulnak turnézni. A Mercedesek már megvannak, már csak az átírásra és a matricázásra várnak.

tankcsapda, haon, turnébusz
Ennek az Opel Movanónak a fehér változata vár gazdára
Forrás: Facebook / Tankcsapda

Igazi ereklye egy tankcsapdás busz

Elmondta azt is, ez nem az első váltás: több mint egy évtizeddel ezelőtt a jelenlegi Opelnek egy Ford busz volt az elődje, melyet sokáig furikázott a városban:

Az új tulajdonosa annyira megszerette, egyfajta megkülönböztetést kapott a forgalomban a tankcsapdás busszal. Ezért úgy döntött, nem veszi le a matricát, mert nagyon élvezte, hogy a kereszteződésben előre engedték, rádudáltak, integettek neki. Szóval nem minden Tankcsapda feliratú autóban ül valóban a zenekar

 – figyelmeztetett viccesen. Hozzátette, szürreális volt, amikor egyszer-egyszer elhaladt előttük is a 2013-as turnématricával ékesített járgány.

Bakó Csaba elárulta, már több érdeklődő is van a Movanóra, feltételezhetően az új gazdája sem fogja levenni a matricát a speciális rakterű járműről. Elmondta azt is, nem könnyű megválni tőle, mert számos élmény kötődik a turnébuszhoz, amely idővel hozzánő a zenekarhoz, és sosem hagyta cserben őket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában