A hajdú hagyományok nyomában

2023.10.23. 13:04

Kicsiket és nagyokat is szórakoztatott az utóbbi napokban a vármegyei önkormányzat

Haon.hu

Forrás: hbmo.hu

Újabb településeken folytatódott a vármegyei önkormányzat A hajdú hagyományok nyomában nevű programsorozata. Október 16-22. között hat gyerekprogramon, négy idősek napi programon, egy családi napon, egy ünnepi megemlékezésen, valamint egy néptáncelőadáson vehettek részt a hajdú-bihari lakosok, közölte a hbmo.hu.

Szentpéterszegen és Álmosdon Bóbita és Bendegúz zenés gyerekkoncertjét láthatták a legkisebbek, az iskolásoknak pedig folytatták természetpedagógiai előadás-sorozatukat. Nádudvaron, Nagyhegyesen, Polgáron és Furtán Ősz – Lombhullás, költöző madarak, jeles napok címmel láthattak előadást a diákok Varga Edit természetpedagógus közreműködésével. A foglalkozás célja az egymás és a természet iránti felelősségérzet erősítése, valamint vármegyénk természeti értékeinek megismertetése.

Az időseket Bakonszegen Liszter Sándor és a Vadrózsák formáció szórakoztatta, Derecskén operett-előadást láthatott a közönség debreceni színművészek közreműködésével, Tetétlenen Dancs Annamari operettműsorát, Sárrétudvariban pedig Kökény Attila koncertjét láthatták, hallhatták a nyugdíjasok.

Liszter Sándor és a Vadrózsák fellépése Bakonszegen
Liszter Sándor és a Vadrózsák fellépése Bakonszegen
Forrás: hbmo.hu

Hajdúszováton családi nap keretében kínált változatos programokat a vármegyei önkormányzat, Balmazújvárosban a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes színvonalas műsorát láthatta a közönség, Derecskén pedig a Szent Mihály Szekere Vándorszínház művészeinek „1956. nemzetünk legtisztább áldozása” című ünnepi műsorral megemlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharcról.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában