Folklór

2023.08.09. 16:26

Teljesen új programmal várja látogatóit a Nyári Egyetem Debrecenben

Kiélhetik a kreativitásukat a résztvevők.

Haon.hu

Forrás: Debreceni Egyetem

Töretlen a sikere évek óta a Debreceni Nyári Egyetem folklór programjának, ahol a hallgatók nemcsak népdalokat és néptáncokat hallanak és látnak, hanem meg is tanulhatják, hétről hétre más tájegységgel ismerkedve – tudhatjuk meg a Debreceni Egyetem közleményéből.

Petőfi Sándorra emlékezve most először hirdette meg a Nyári Egyetem új programját, a Versek Éjszakáját, melyen külföldi diákok szavaltak Petőfi-verseket. Fodor Zsuzsi belga hallgató az Anyám tyúkját szavalta, egy háromfős csapat pedig arra vállalkozott, hogy magyarul, angolul és spanyolul adják elő ugyanazt a verset. Egy szlovén hallgató magyarul és szlovénul is elmondta Petőfi „A Dráván” című versét, mert olyan szépnek találta az eredetit.

debrecen-folklor-nyari-egyetem
Forrás: Debreceni Egyetem

Később a diákok megzenésített verseket hallhattak Gyarmati Dominik, debreceni egyetemi hallgatótól, ifjú költőtől és zeneszerzőtől. Az estét Magyarországról szóló kvíz, és diszkó zárta.

A folklór programok minden alkalommal nagy sikert aratnak a nyári egyetemisták körében. Az idei esemény nyitó héten a Hajdúság mutatkozott be hajdúsági énekkel, tánccal és töltött káposztával, a második héten az erdélyi szék, a harmadikon a dunántúli Mezőföld, végül a negyedik héten a moldvai dalok és táncok kapnak reflektorfényt – írja zárásként az intézmény.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában