Folkhétvége

2023.07.23. 15:48

Csordultig telt a lelátó Hajdúszoboszlón a Csík koncertjén

Vasárnap még várja vendégeit a szoboszlói Folkhétvége.

Kiss Dóra

Hajdúszoboszlói Folkhétvége

Forrás: Tóth Imre

Idén már 28. alkalommal rendezték meg Hajdúszoboszlón a Folkhétvégét, ahol péntektől vasárnapig nem csak a táncosok és zenészek várják az érdeklődőket. A Kézművesek utcájában 13 település 50 kiállítója vesz részt, ők a kézművesség különböző területeit képviselik, többek között szövők, fonók, kovácsok, mézeskalács-készítők, gyöngyfűzők kínálják portékáikat.

Az idei Folkhétvége sem múlhat el a Csík Zenekar nélkül, szombat este a szabadtéri színpad lelátói miattuk teltek meg csordultig. Mielőtt színpadra léptek volna, Majoros Petronella alpolgármester köszöntötte a megjelenteket. 

Büszke vagyok arra, hogy Hajdúszoboszló 28. alkalommal rendezi meg a Folkhétvégét, hiszem azt, hogy a népi kultúrának összetartó ereje van. Azok a mesterek, azok a művészek, akik képviselik ezt az irányzatot, ők bebizonyítják mindannyiunk számára azt, hogy ebben a modern világban is lehet harmóniában élni. A népi művészetre, a népzenére, a népi kultúrára rendkívül nagy igény és szükség is van, hiszen ezáltal az emberek egyfajta látásmódhoz juthatnak

 – vallja. 

Azt, hogy a népzenének milyen ereje van, a Csík Zenekar meg is mutatta. Számos feldolgozást hoztak el a fürdővárosba, különleges kapcsolatot teremtve közönségükkel. A szoboszlói Folkhétvége július 23-án, vasárnap is várja még a kilátogatókat színpadi programokkal és a Kézművesek utcájával.

                                                              

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában