Helyi kultúra

2023.06.08. 18:26

Paulina, Dánielfy Gergely és Ember Márk is Petőfit énekel Debrecenben

Dánielfy Gergely is fellép a debreceni előadáson

Forrás: Kertész Imre Intézet-archív

Kilenc népszerű zenekar dolgozott fel Petőfi-verseket egy nagyszabású színpadi produkcióhoz, amelyet június 9-én 13 órától a debreceni közönség is láthat a Kölcsey Központban. A költő születésének 200. évfordulójára készült Szabadság, szerelem című előadás szövegkönyvét a József Attila-díjas Ugron Zsolna írta és a Kossuth-díjas Káel Csaba rendezte. A műben a költő és felesége együtt mesélik el történetüket. A darab országjáró körútjának legújabb állomásán Petőfi Sándor szerepében Zámbori Somát láthatják a nézők, Szendrey Júliát Katona Kinga alakítja, a narrátor Szabó Sebestyén László lesz. Az előadásban fellép Dánielfy Gergely, Paulina, Lakatos Mónika és Rostás Mihály Mazsi a Romengoból, Ember Márk, valamint Trap kapitány és a Tha Shudras.

Az előadás ingyenes, de regisztrációköteles, a [email protected] címre várja az érdeklődők jelentkezését a Kertész Imre Intézet.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában