Könnyűzene

2023.04.12. 16:16

Megszületett a leghosszabb című debreceni sláger?

Boros György előtt tiszteleg a Neonhal új szerzeménye.

A Neonhal a napokban mutatta be új dalát

Forrás: Neonhal-Archív

A Neonhal zenekar Uram, megyek, ha mennem kell, csak hadd nyomjak le még egy bluest! címmel mutatta be a napokban új dalát. Mint arról a Haonnak Nagy Tomi, az együttes frontembere beszámolt, a leghosszabb című Neonhal-dal első, nyers változata három évvel ezelőtt született a debreceni blues- és rockélet egyik alapemberének, Boros Györgynek halálhírére reagálva. Nagy Tomi felidézte azt is, hogy kamaszként zenélve sok trükköt lesett el a nála pár évvel idősebb Gyuritól, kezdetben amolyan példakép volt számára a csapongó, szertelen, megzabolázhatatlan gitáros, énekes. 

Az Uram, megyek… egyike a magától megszülető számoknak, a zene és a vendégsorokkal tarkított szöveg csak úgy jött és különösebb fésülgetés nélkül állt össze kész szerzeménnyé

 – összegzett.
A zenekar lassan egy éve megjelent Csupasz ív című akusztikus EP-jén helyet kapó verzión azért már pofoztak kicsit Kovács Károly produceri segítségének köszönhetően a KÁ Stúdióban. Az alapvető dzsungelzene jelleg azonban megmaradt, a szerző szerint így a dal – remélhetőleg – méltó emléket állít Boros Gyurinak.

SZD

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában