Nemzeti ünnep

2023.03.13. 13:23

Hogyan viseljük helyesen a kokárdát? A debreceniek megmondják!

A márciusi forradalom jelképe lett

Forrás: MW-Archív

A Future of Debrecen honlapjának egyik cikke annak járt utána, miként helyes viselni a nemzeti ünnepünkön a kokárdát. Mint írják, ha közeledik március közepe, ilyenkor a kokárda helyes színsorrendje szinte minden évben téma az online-fórumokon. – Mivel hivatalosan a kokárdát belülről kifelé „olvassuk”, így helyesen belül kell lennie a piros színnek. Viszont 1848. március 15-én a kívül piros, belül zöld változatot használták a felkelő fiatalok. Ha visszaemlékezünk a történelemórákra, akkor tudjuk, hogy Petőfi Sándor is ilyet kapott Szendrey Júliától – olvashatjuk az oldalon.

A kokárda kisokosban megemlítik, hogy ha egy különleges, tartós kokárdára vágyunk, érdemes kézműves terméket vásárolni, habár az utóbbi évek nem kedveztek ezen termékeknek, mivel a vírus miatt rengeteg vásár és sok más rendezvény elmaradt, ezért a kereslet is visszaesett. Bármilyen kokárda mellett döntünk is, tegyük el azt egy olyan helyre, ahol jövőre is biztosan megtaláljuk, hogy ne kelljen minden évben újat vásárolnunk!

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában