Megbeszélés

2023.03.02. 10:52

Szakemberek értekeztek a tájegységi kincsek közös gyarapításáról Létavértesen

Értéktári együttműködés, tájegységi értéktár címmel március 1-én műhelytanácskozás volt a létavértesi Irinyi Kiállítóteremben.

Fontos megbeszélésen vettek részt a szakemberek

Forrás: Kővári Krisztián-archív

A rendezvény a Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Vármegyei Igazgatósága, a Hajdú-Bihar Vármegyei Értéktár Bizottság, az Érmelléki Népfőiskola és Létavértes önkormányzata közös szervezésében valósult meg.

A szakmai napot Jantyik Zsolt, a Hajdú-Bihar Vármegyei Értéktár Bizottság elnökének köszöntője nyitotta meg, majd Menyhárt Károly polgármester mutatta be Létavértest a résztvevőknek. Ezt követően Vályiné Pápai Viola, a Létavértes Települési Értéktár Bizottság elnöke a helyi értéktár elemeit, Jantyik Zsolt a vármegyei értéktár eredményeit, Muhari Zoltán, a Szamosháti Tájegységi Értéktár képviselője a Szamosháti jó gyakorlatot ismertette a tanácskozás résztvevőivel.

A folytatásban Erdei Gábor, az Érmelléki Népfőiskola Egyesület elnöke moderálásával kerekasztal beszélgetés kezdődött, melynek részeként a jelenlevők megvitatták egy Tájegységi Értéktár Bizottság létrehozásának lehetőségét az Érmelléken.

Kísérő programként Újvárosiné Sliffka Mariann vezetésével kóstolóval egybekötött termékbemutató volt a város kistermelői által előállított készítményekből, helyi ízekből. Kovácsné Hosszú Gyöngyi koordinálásával a helyi kézművesek, kisvállalkozók mini kiállítása színesítette a programot. A sikeres lebonyolítást az Irinyi Nyugdíjas Kör tagjai segítették.

A délután folyamán, a vendégek felkeresték a további négy létavértesi kiállítóhelyet is. 

Turóczi Barnabás


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában