Színház

2023.02.17. 10:37

Mágnás Miskát boncolgatják a Kulisszákban

A Csokonai Fórum első zenés előadásáról, a Mágnás Miska című operettről beszélget vendégeivel a februári Kulisszákban Ráckevei Anna – adta hírül a Csokonai Színház sajtóreferense.

Ráckevei Anna a Mágnás Miska főszereplőivel beszélget a Kulisszák soron következő alkalmával

Forrás: Csokonai Színház / Máthé András

Szirmai Albert nagy klasszikusát Gemza Péter állította színpadra a jól ismert Keleti Márton-filmet és a Mágnás Miska korábbi debreceni változatát alapul véve. „A film a sármjával fogott meg, ezzel a különleges, már-már bájos viszonyulással ezekhez a szerelmekhez, de legalább ennyire fontos szempont, hogy nem csinált idiótákat ezekből a figurákból” – mesélt rendezői elképzeléseiről Gemza Péter a decemberi próbák idején. Az igazgató-rendező mellett a produkció egyik karmestere, Somogyi-Tóth Dániel, valamint Kránicz Richárd (Miska), Nagy Kíra (Marcsa, Rolla grófnő), Balázs-Bécsi Eszter (Marcsa) és Vörös Edit (Rolla grófnő) mesélnek az operett rejtelmeiről, a műfaj továbbéléséről. Zongorán kísér: Gyülvészi Péter.  

Kulisszák a Mágnás Miskáról február 23-án (csütörtökön) 18 órától a Csokonai Fórum Orfeumában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában