Programajánló

2023.01.20. 21:03

Híres festőnő kiállítása érkezik Józsára

Endresz Alice festőnő „…és még mindig vannak csodák” című kiállítása január 25-től lesz megtekinthető a DEMKI Józsai Közösségi Házban. A kiállítás egy megnyitóünnepséggel kezdődik 17 órakor, a képek pedig egészen február 11-ig láthatók az intézményben. A rendezvényt Pető Áron csellóművész játéka teszi majd még színesebbé.

Az 1899-1947-ig élt művészt a híres festő, Vaszary János is tanította, és többek között Olaszországban, Franciaországban és Dalmáciában járt tanulmányúton. Az alkotásain tetten érhető a túlzás, a torzítás; a groteszk eszközével a belső tulajdonságokat akarta kifejezni. Főleg emberi karaktereket és mesterségeket ábrázolt – derül ki Kopácsy Anna Új Nyolcak című könyvéből.

Munkássága kis híján feledésbe merült, de hagyatékára csodával határos módon rátalált Kiss András műgyűjtő, akit a megnyitón is hallhatnak majd az érdeklődők felszólalni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában