Kiállítás

2023.01.22. 19:25

Az én településem – zenés-verses összeállítással egybekötött tárlatnyitó volt Debrecenben

A magyar kultúra napján határon átívelő összművészeti programmal emlékezett meg a Himnusz születésének 200. évfordulójáról a debreceni Partium Ház (Debrecen, Burgundia utca 3A). vasárnap este.

Forrás: Kiss Annamarie

A Magyar Házak egyik legsikeresebb projektje során, 100 Kárpát-medencei fotósnak tette lehetővé, hogy térítésmentesen elvégezze a nagyváradi Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület fotótechnikai és művészeti tanfolyamát. A végzősök a tanfolyam után is együtt akartak dolgozni, ezért megalakították a Kárpát-medencei Magyar Fotográfiai Társaságot, amely már több, színvonalas kiállítással is jelentkezett. 

A vasárnapi esten Stanik István, a Magyar Házak Hálózatának szakmai igazgatója és Tóth István, a nagyváradi Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület elnöke nyitotta meg „Az én településem” című tárlatot, melyen magyarországi, erdélyi, felvidéki, délvidéki, őrvidéki és kárpátaljai fotográfusok alkotásai láthatók. A nagyváradi Sola Fide Keresztyén Kulturális Csoport zenés-verses összeállítással köszöntötte a magyar kultúra napját, közreműködött Thurzó Sándor József (mélyhegedű), Fórián Andrea (vers). A debreceni Kárpátia Borház jóvoltából a külhoni magyar borkultúrát bemutató borkóstolóval zárult az est.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában