Kirándulást is tettek

2022.07.02. 14:28

Már huszonötödjére gyűltek össze a Magyar Református Középiskolák

A június 30-tól július 3-ig tartó program része volt egy hortobágyi kirándulás is.

Forrás: HBMÖ

A résztvevőket Jakab Ádám polgármester és Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke fogadta és köszöntötte a Kilenclyukú híd lábánál - olvasható a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat honlapján.

Jakab Ádám bemutatta a települést, Pajna Zoltán pedig az esemény közösségépítő erejét hangsúlyozta. Elmondta, hogy a megyei önkormányzat is kiemelt figyelmet fordít erre, ebből a célból egyházi kiadványokat is készíttetett, és a Reformátusok Hajdú-Bihar megyében című kötetből erre az alkalomra is hozott néhány példányt a résztvevő csoportok számára. Mindemellett méltatta a jelenlévők munkáját, hiszen a református hitélet mellett olyan tevékenységeket végeznek, mely a társadalom számára elengedhetetlenül fontos.

A találkozón 43 magyarországi, 10 erdélyi, 3 kárpátaljai és 1 felvidéki középiskola küldöttségei vesznek részt, összesen mintegy 200 fő. Ők mindannyian magyar anyanyelvűek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában