Egy hétig látható

2022.05.18. 07:00

Vándorkiállítás nyílt a debreceni Kossuth laktanyában

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár debreceni helyőrségébe érkezett az „Altisztképzés másfél évszázada” című vándorkiállítás.

Forrás: Somogyi András főtörzsőrmester

A kiállítás megnyitóján Sznopka Mátyás törzszászlós, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár vezénylőzászlósa kiemelte, hogy a kisalegységeknek sokszor már altisztek a parancsnokaik, olvasható a dandár hivatalos honlapján. „Nagyon fontos tehát, hogy kellően felkészült altiszteket képezzünk, hiszen sokszor rajtuk múlik, hogy a parancsnokok szándéka hogyan valósul meg a harcok megvívásában.” – tette hozzá a törzszászlós.

A kiállítás tárlatának összeállítója, Kollár László főtörzszászlós, az MH Altiszti akadémia kiemelt zászlós oktatója mutatta be a jelenlévőknek az altisztképzés elmúlt százötven évének legfontosabb pillanatait.

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár debreceni helyőrségének könyvtárában egy héten keresztül láthatják az érdeklődők a kiállított tárgyakat és ismeretanyagokat mielőtt tovább állna az egész országot körbejáró kiállítás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában