Az emlékév vonzásában

2022.05.21. 19:01

Petőfi üzent a fiataloknak

Kulturális szövet Debrecen és Nagyvárad között.

Forrás: Molnár Péter

Cívisvárosbeli és nagyváradi versmondók együtt idézték meg a szabadságharc költőjét szombaton a debreceni Partium Házban. Az intézmény hónapokkal ezelőtt hirdetett versmondó versenyt Petőfi költeményeiből a két városban, a „Petőfi 200” emlékév ünnepi eseményeihez csatlakozva. A legjobb versenyzőket szakmai zsűri választotta ki. A harminc középiskolás szombaton Vranyecz Artúr debreceni színművész és Simon Judit nagyváradi színikritikus előtt bizonyíthatta újra tehetségét, majd átvehette jutalmát: ingyenes részvételi jegyet a bakonyi királyszállási Nagy-Magyarország Parkban július 3. és 9. között zajló táborba. 

Forrás: Molnár Péter

Stanik Istvántól, a Partium Ház szakmai igazgatójától azt is megtudtuk: az Otthonunk, a Kárpát-medence elnevezésű táborban a debreceni és a nagyváradi fiatalok együtt szerezhetnek ismereteket Erdély, Felvidék, Délvidék, Kárpátalja és Őrvidék földrajzáról, történelméről, az ott élő külhoni magyar közösségek életéről, s nyaralási élmények is várnak rájuk.

A Partium Ház a nagyváradi Holnap Kulturális Egyesület együttműködésével olyan rendezvényt kívánt szervezni, melynek révén a fiatal nemzedék ráeszmélhet, hogy Petőfi Sándor költészetének vannak ma is értelmezhető, érvényes üzenetei. A szervezők egyúttal abban reménykednek, hogy a két város fiataljai között életre szóló kapcsolatokat hoz létre a versmondás közös szeretete és a nyári táborozás alatt együtt töltött napok élményei. 

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában