Fundamentum

2022.05.13. 21:00

A konceptualista festészet remekeit láthatjuk a Kölcsey Központban

Forrás: Kölcsey Központ

Szax Olivér Budapesten élő és alkotó kortárs festőművész Fundamentum címet viselő kiállítása június 9-ig látogatható a Bényi Galériában. Az alkotó 1975-ben született Esztergomban. Első mestere Tolvaly Ernő festőművész volt, akitől sok útravalót kapott a konceptualista festészet területén. Ezeket a tapasztalatokat és látásmódot meghatározó alapként ágyazta be korai minimalista-geometrikus, majd realista elemeket absztrakcióval vegyítő sorozataiba. Legújabb munkáin ez a konceptualista szemlélet megerősödik, a hagyományos festészetből kiindulva, új kifejezési módokat keresve, folyamatosan kísérletezve. 

A technikát és a kifejezésmódot mintegy „funda­mentumra” lecsupaszítva sajátos szimbolizmust hoz létre, így jelenítve meg napjaink aktuális problémáit és jövőnket alapvetően meghatározó, választ igénylő kérdéseit. Munkáit már láthatták többek között Görögországban, Szlovákiában és németországi kiállításokon is – olvasható a tárlat ajánlójában. 

– A művész kiállítása újabb hatalmas lépés a Bényi Galéria életében, és egy újabb csodálatos mozzanata annak, hogy frissen indult kereskedelmi galériaként egy ilyen zseniális alkotó munkáival kapcsolódhatunk az országos galerista vérkeringésbe – nyilatkozta Mészáros Réka, a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője. 

HBN 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában