Videóval

2022.04.04. 13:36

Nézd meg, hogy látták nagymamáink Debrecent!

Különleges animáció készült az évtizedekkel ezelőtti városképről.

Forrás: Facebook / Animatiqua

Még 2021-ben indította el háromrészes, Eltűnt Budapest című videósorozatát az Animatiqua. A jellemzően animációkkal és vizuális kommunikációval foglalkozó csapat ebben a projektben régi épületeket, nevezetes helyszíneket, eseményeket, vagy akár egy-egy mindennapi jelenetet hatásosan elkapó retrófotókat kelt életre igen hatásosan, egészen egyedi technikával. A képeket úgy teszik élővé, hogy egy vagy több apró részletüket – például a Dunán zajló jeget, vagy a Ferenc körút fölött gomolygó felhőket – is megmozgatják, a közönség pedig imádja a felvételekből összevágott videókat, ezek több tízezres megtekintéssel futnak a YouTube-on. Mutatni persze egyszerűbb, mint leírni, ilyesmiről van szó:

A csapat legutóbb a régi idők Debrecenjéről készített egy rövidke animált fotóalbumot, melyben többek között az egyetem főépülete, a Nagyállomás, a Petfői-szobor és a Csokonai Színház is feltűnik. A hangulatos összeállítás alább látható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában