Április 20-án

2022.04.12. 14:11

Balczó Péter, Kriszta Kinga és Kuczmog Klaudia is a Velünk élő opera vendége lesz

Forrás: Máthé András / Csokonai Színház

Az olasz romantikát szeretem: Verdit, Puccinit, Donizettit. Az ő zeneműveik és az ezekbe megírt szerepek a kedvenceim. Szerencsés vagyok, mert a lírai tenor hangommal jó sokat, gyakorlatilag a teljes repertoárt elénekelhettem.

Az 1983-as születésű, Debrecenből indult tenor, generációja egyik legtehetségesebb operaénekese, Balczó Péter mesél így magáról és szeretett szerepeiről. Az erőteljes lírai hangjáról és karizmatikus színpadi jelenlétéről ismert operaénekes az áprilisi Velünk élő opera vendége lesz Kriszta Kinga szopránnal és Csokonai Opera-Új generáció egyik tagjával, A trubadúr Ineseként nemrég bemutatkozott Kuczmog Klaudiával együtt, tudatta közleményben a Csokonai Színház. Mint arra a híradás rámutat: mdhárman erős szálakkal kötődnek Debrecenhez. Balczó Péter és Kriszta Kinga bár mára elismert operaházi társulati tagok, szívesen térnek vissza egy-egy szerepre a cívisvárosba. Első nagy feladatuk az Eladott menyasszonyban volt Debrecenben, karrierjüket a Smetana-operában nyújtott alakításuk indította el. A Velünk élő opera beszélgetéssorozat, amely az idén 70 éves debreceni operajátszásnak állít emléket ikonikus operaénekeseket vendégül látva, mára a debreceniek egyik kedvenc műsorává vált.

 

Ujvárosi Andrea egyetemi docens, operaénekes, az estek háziasszonya április 20-án 18 órától várja újabb találkozóra az érdeklődőket a Csokonai Irodalmi Laborba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában