Így zárják az áprilist

2022.04.26. 09:45

Az író emléke és elefántfogók: programok a Debreceni Irodalom Házában

Két programmal is várják a Debreceni Irodalom Házában az érdeklődőket a következő napokban. Láposi Terka, a Vojtina Bábszínház játszószínházának művészeti vezetője az Elefántfogó című időszaki kiállításon tart tárlatvezetést április 27-én 17 órakor az intézményben (Péterfia utca 21.). A lengyelországi születésű Grela Alexandra illusztrátor, festőművész illusztrátori munkásságát ismerhetjük meg a július 3-ig látogatható tárlaton. Megnézhetjük gyermekkönyvek képeit, de az alkotót komolyabb irodalom is megihlette, így Ady- vagy Pilinszky-forrású művek is helyet kaptak a kulturális intézet falain. 

Grela Alexandra a műve előtt a nyitányon | Forrás: Napló-archív

Az In Memoriam Borbély Szilárd című időszaki kiállítás finisszázsa április 28-án 17 órakor kezdődik. „A mester és tanítványai” című rendezvényen közreműködik Tamus István grafikusművész-tanár, Kónya Ábel képzőművész, a Miskolci Galéria igazgatója, Posta Máté festőművész, a Szolnoki Művésztelep alkotója, Imreh Sándor képzőművész-tanár, a DRHE oktatója, Irinyi Gabriella illusztrátor, képzőművész-tanár, Gárdonyi Sándor grafikusművész, tanár, valamint Pércsi Sándor és barátai.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában