Zenei seregszemle

2022.03.11. 14:54

Csaknem 120 koncert a Made in Debrecen Fesztiválon

Balogh Miklós Péter, a Rocksuli igazgatója (balról) és Puskás István alpolgármester

Forrás: Bekecs Sándor

A hatalmas érdeklődés miatt bővíteni kellett a Made in Debrecen Fesztivál koncerthelyszíneit, valamint a műsoridőt, így már 15 órától csaknem éjfélig, nyolc helyszínen léphetnek színpadra a március 26-i seregszemle résztvevői – ismertette Puskás István, Debrecen kulturális ügyekért felelős alpolgármestere és Balogh Miklós Péter, a debreceni Rocksuli igazgatója a pénteken délután megtartott, Csapó utcai sajtótájékoztatójukon.

Forrás: Bekecs Sándor

A programbeharangozó rendezvényen azt is elmondták, hogy a Made in Debrecen Fesztivált a debreceni Rocksuli és a Más-Mozaik Egyesület szervezi, a támogatója pedig a debreceni önkormányzat. A pécsi mintára megrendezett seregszemlére pécsi és nagyváradi csapatokat is meghívtak, s mellettük olyan zenei formációk szerepelhetnek, akiknek, amelyeknek van debreceni kötődésük.

Forrás: Bekecs Sándor

A Napló kérdéseire tájékoztattak arról is, hogy a fesztivál ingyenesen látogatható, s azokon a helyszíneken, ahol nagy tömegre lehet számítani, érkezési sorrendben léphetnek be az érdeklődők. Így a nyolc helyiségben (például a Roncsbárban, az Ifiházban, a Sikk Klubban és a Nagyerdei Víztoronyban) egyszerre akár nyolcszázan is bulizhatnak, ám a cél nem az, hogy a többség egy helyszínen szórakozzon, hanem az, hogy vándoroljanak az egyes koncerthelyszínek között.

Forrás: Bekecs Sándor

Puskás István és Balogh Miklós Péter hangsúlyozta: az abszolút példaértékű civil kezdeményezésnek köszönhetően március 26-án átfogó képet nyerhetnek a muzsika szerelmesei a mai hazai és debreceni zene színvonaláról és stílusairól.

 

VA

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában