Negyedszázadosak lettek

2022.01.18. 11:31

Elmaradt karácsonyi hangversenyét pótolta a Csökmői Ifjúsági Fúvószenekar

Fennállásának huszonötödik évfordulóját ünnepelte a Csökmői Ifjúsági Fúvószenekar a múlt szombaton a faluház színháztermében. Az újévi koncert a járványhelyzet miatt elmaradt karácsonyi eseményt pótolta.

Több mint százhúszan voltak kíváncsiak a zenekarra, melyet másfél év óta Macskin Dávid trombitaművész, zenetanár vezet. A jubileumi alkalomra a zenekar egykori tagjai is visszatértek. Elhangzott, hogy az évek folyamán a karnagyok is váltották egymást, hiszen először Döge Csaba harsonaművész, zenetanár irányította a zenekart, akitől Gál István harsonaművész, zenetanár vette át a pálcát. Mindkét karmester sikerrel vezette a fiatalokból álló csoportot; versenyekre, belföldi és külföldi táborokba, fellépésekre vitték őket. 

Forrás: B. Kiss Andrea

A koncerten elismerő oklevelekkel díjazták munkájukat, akárcsak azokét a zenekari tagokét, akik hozzájárultak a csapat szakmai előmeneteléhez. Köszönetet mondtak mindenkinek, aki a működésüket bármivel is támogatta. A jelenlévők megtudhatták azt is: van olyan tag, aki alapítóként került a zenekarba, s ma már két fiával együtt játszanak. Két fiatal házaspár a zenekarban talált egymásra. 

 

Sajnos halottja is van már a fúvósoknak. A huszonévesen elhunyt Bucsiné Barta Beáta emlékére Caccini Ave Mariáját ajánlották, melyben a szólót Pap Gábor harsonaművész játszotta, aki Csökmőről indult, s a Zeneakadémiát elvégezve elismert zeneművész lett. 

 

B. Kiss Andrea 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában