Kiemelkedő eredmény

2021.11.12. 08:47

Rangos elismerésben részesült a görbeházi Cserfa kör

Országos versenyen gyűjtött be szakmai nívódíjat a népdalkör.

Forrás: Rózsa Ibolya-archív

Rendszeres résztvevője területi és országos minősítő fesztiváloknak a görbeházi Cserfa Népdalkör. A napokban egy rangos elismerést is begyűjtöttek Budapesten. – A Vass Lajos Népzenei Szövetség 13. alkalommal rendezte meg a Kárpát-medencei versenyét. Az elő- és középdöntőket követően 60 népdalkör, szólóénekes és citeraegyüttes találkozott a döntőben, Csepelen. Itt vajdasági János-napi köszöntőket énekeltünk, melyet a szakmai zsűri végül kiemelt nívódíjjal jutalmazott – mondta megkeresésünkre Rózsa Ibolya, a csoport vezetője.

Hozzátette, az elismerés értékét növeli, hogy csoportjuk nem tudott jelen lenni teljes létszámmal.

Rózsa Ibolya elmondta, a népzenei hagyományok megismerése mellett a település életében jelentős közösség­építő és programszervező tevékenységet is folytatnak. Kulturális programjaikat nagy érdeklődés övezi, a közösségi művelődés eszközeit használva pótolhatatlan programokkal, családi hangulatú művészeti eseményekkel töltik meg a helyi művelődési házat, melyeken minden korosztály talál magának elfoglaltságot. – A Cserfa Népdalkör jelentős utánpótlásbázissal rendelkezik. A Cserfes és Cserfácska Népdalkör tagjai iskolás és óvodás korú gyerekek, akik heti rendszerességgel vesznek részt népzenei foglalkozásokon. A legkisebbek pedig az úgynevezett Ringató csoport alkalmain ismerkednek a népi zenei világunkkal szüleik társaságában. A teljes létszámunk közel 60 fő – ismertette a csoportvezető.

Bekecs Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában