egy ismerős debreceni hang

2021.11.08. 19:03

Fekete Laci elmondta, milyen egy jó rádiós

A rádiózás szerelmese végre visszatérhetett kedvenc csatornájához, a Petőfihez.

Minden zenét érdeklődéssel hallgat | Fotó: Fekete László-archív

Milyen egy jó rádiós? – tettük fel a kérdést Fekete Lászlónak, aki néhány napja a Petőfi rádió stábját erősíti.

Legyen nyitott minden zenei témára, programra, stílusra. Az a legjobb, ha mindenre fogékony

– válaszolta kérdésünkre, hozzátéve, dolgozott már a Petőfi rádiónál, ezért is örült annak, hogy most volt alkalma visszatérni.

Minden zenét érdeklődéssel hallgat | Fotó: Fekete László-archív

– A mai napig nagyon sokan kérdezik meg tőlem, hogy „Te, Laci, végül is... milyen zenéket szeretsz?” – amire soha nem is volt és soha nem is lesz frappáns válaszom. Ugyanis amióta az eszemet tudom, sosem voltam képes beskatulyázni magam egy zenei stílus vagy irányzat soraiba sem. Az ok egyszerű. Nem azért alakult így, mert nem hallgatok zenét. Épp ellenkezőleg, mert mindent érdeklődéssel meghallgatok – fogalmazott a Naplónak a debreceni fiatalember, akiről nyilatkozata hamar elárulta, miért is a rádiós szakmát választotta.

– Egész életemben központi szerepet játszott és játszik a ritmusok és a dallam gondosan megmunkált egyvelege, ami zeneként csapódik le bennünk. 2014 fontos évszám a számomra, mivel akkor kezdődött el – először csak öthetes szakmai gyakorlatnak induló – pályafutásom a Petőfi rádióban, ahová pár éves kihagyás után ismét visszatérhettem. 2016-ig főként a legfrissebb brit zenéket bemutató, Selector című műsorban hallhattak vasárnaponként, míg most a Mezgerélőben találkozhatnak velem a hallgatók minden hétköznap este hét órától. A Petőfi rádióban már a kezdetekkor magával ragadott a változatos zenei kínálat. A koncertek, fesztiválok, valamint a kitelepülések pedig hatalmas hatással voltak rám. Rengeteg hazai és külföldi zenészt ismerhettem meg ezáltal, amely még inkább elmélyítette szeretetemet ez iránt a világ iránt. A kollégák pedig óriási tudással rendelkeztek a zenéről. Mindig bátran kérdezhettem, ami nagyon sokat segített a fejlődésben.

Én pedig, legyen az klasszikus magyar rockalbum, brit újdonság, feltörekvő zenész és csapat, vagy akár lemezeket pörgető DJ, mindenben megtaláltam azt, amit kerestem

– mondta. Majd végül megtudhattuk, több évig zongorázott, 5 évig dobolt, kamarazenekarban is játszott, manapság pedig a rádiózás mellett – hobbiból – van, hogy dalszövegeket, novellákat és beatkölteményeket ír.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában