Koronavírus-helyzet a kulturális tereken

2021.11.11. 12:12

Az emberek nagyra értékelik a kikapcsolódási lehetőséget

A járvány ellenére a ​Csokonai Színházban és az Apolló Moziban sem csökken a nézők száma.

20210518 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló A Csokonai Színház ,,Őszintén szólva" című előadása. képen: Mercs János, Horváth Julianna, Takács Dániel

Forrás: Napló-archív

Fotó: Kiss Annamarie

A Csokonai Színház folyamatosan műsoron tartja a legnépszerűbb előadásait (Csárdáskirálynő, Tesztoszteron, A Pál utcai fiúk stb.), illetve rendszeresen vendégül látja Magyarország ismert és kedvelt színművészeit – válaszolt Gemza Péter színház­igazgató a Napló azon kérdésére, hogy jelenleg, a negyedik hullámban a színházban vezettek-e be bármilyen változást a nyári időszakhoz képest.

– A repertoár folyamatos frissítésével, vendégelőadások meghívásával szeretnénk garantálni, hogy a nézők mindig találjanak újdonságot a Csokonai Színház műsorán.

„A nyári szezonhoz képest kisebb befogadóképességű játszóhelyeken mutatjuk be előadásainkat, és minden óvintézkedést megteszünk annak érdekében, hogy a hozzánk látogatók biztonságban érezzék magukat.”

A színházba járó közönség rendkívül fegyelmezett, a hőmérsékletméréstől kezdve a fertőtlenítésig minden óvintézkedést illetően együttműködő. Úgy érezzük, hogy a korábbi járványhullámok idején bevezetett lezárásokhoz képest a színházba járók nagyra értékelik, hogy 2021 őszén lehetőségük volt és van a kikapcsolódásra. A színházi alkotók, munkatársak és nézők közös erőfeszítésének köszönhető, hogy a produkciók továbbra is látogathatóak. A járvány ugyanakkor felerősítette a nézőkben a szellemi kikapcsolódásra és szórakozásra való igényt, így az a tapasztalatunk, hogy a korábbinál sokkal szívesebben választanak könnyedebb műfajú előadást – tájékoztatott.

Nem csökken az érdeklődés

Talán nem túlzás kijelenteni, hogy az újranyitást követően a mozikat is sokan „megrohamozták”. Imádjuk a filmszínházak adta élményeket, a pop-corn illatához bizonyára mindannyian társítunk egy kedvenc alkotást. Fejér Tamást, az Apolló mozi igazgatóját ennek okán kerestük fel telefonon, aki megerősítette megérzésünket. – Nem csökken az érdeklődők száma a filmnézés iránt, ugyanúgy serényen látogatják a mozit, mint az elmúlt hónapokban. A mostani vírushelyzet talán abban érzékelhető, hogy visszamondják azokat a rendezvényeket, amiket az elkövetkezendő hetekben tartottak volna az épületben. Persze nem mindet, de lettek volna olyan csoportos programok, amiket kimondottan a járvány miatt mondtak le – hangsúlyozta.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában