együtt könnyebb

2021.10.14. 10:06

Szolnoki Péter: minden helyzetben embernek kell maradni

A Bon Bon debreceni születésű tagja új dala kapcsán beszélt az összetartozásról egy reggeli tévéműsorban.

Fotó: Facebook / Szolnoki Péter

Ahogy arról portálunkon is olvashattak, szeptember közepén jelent meg Szolnoki Péter és Mészáros Tamás közös munkája, a Szóljon egy dal, melyben a két előadó az összetartozás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet. A számhoz készült videóklipben több ismert, külföldi gyökerekkel rendelkező előadó is látható, akiket származásuk a világ legkülönbözőbb pontjaihoz fűz.

A két énekes a napokban a Life TV reggeli műsorában beszélt a projektről.

– Mostanában divatos olyan videóklipeket készíteni, hogyha valaki vagy szólóban, vagy duettben énekel, akkor ismertebb barátokat, arcokat is beletesz – mondta el a debreceni születésű Szolnoki, majd kiemelte példaként Huey Lewis " target="_blank" rel="noopener noreferrer">legújabb, hasonló megoldással forgatott klipjét, de azt azért hozzáfűzte, természetesen nem őt szerették volna utánozni. – Az volt a koncepció, hogy olyan művész barátokat hívjunk el, akik vagy határon túli magyarok, vagy pedig az őseik külföldi származásúak. Pontosan azért, mert mindketten felvidéki származásúak vagyunk, és szerettük volna ezt a hidat a zenével áthidalni – jegyezte meg a zenész.

Mint a műsorban elhangzott, Szolnoki és Mészáros 2016-ban találkoztak egy Bon Bon-koncert alkalmával, ekkor Mészáros átadta a duónak első saját albumát. Szolnoki pár napra rá megkereste a fiatal énekest, hogy tetszik neki a lemez, különösen az egyik dal, ez adta meg a közös munka alapját. A Szóljon egy dal szöveg nélküli demóját egyébként annak idején Szolnoki küldte át Mészárosnak.

Tök mindegy, hogy honnan jövünk, milyen származásúak, vallásúak vagyunk, minden helyzetben embernek kell maradni, ez az üzenete a dalnak

– húzta alá Szolnoki, hozzátéve, a művész amolyan „fotelforradalmárként” saját eszközeivel próbál védekezni a gyűlölet és a kirekesztés ellen.

A teljes beszélgetést ide kattintva lehet végignézni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában