jegyzet

2021.10.02. 12:06

Köszönjük, Magda!

Szakál Adrienn

Női alkotók, szemlélet, karakterek és lelkület: ez a MagdaFeszt. A Csokonai Színház seregszemléje évről évre félreveri a fejemben a büszkeség harangját: van egy Szabó Magdánk.

Mert a miénk, de bőven kap a nagyvilág is a debreceni nőből, akinek már ifjúkori kötetét is ajánlja a New York Times, akinek a vitrin alatt elhelyezett műszempilláit a múzeumpedagógusok úgy mutogatják a külföldi turistáknak a róla elnevezett emlékházban, mint a Munkácsy-trilógiát, és aki olyan hús-vér elevenségű korrajzban helyezi el a bejárónője életét, hogy világszerte tudják, ki az a Szeredás Emerenc.

Van egy saját sztárunk, akinek a születésnapja alkalmából öt napra színészek, zenészek, rendezők és dramaturgok jönnek az ikon szülővárosába. Olyan örömünnep ez, amelyről tudjuk: minden nő kreatív energiáinak ünnepe, egyetemes főhajtás a kiteljesedés legerősebb magyar védjegye, Szabó Magda előtt.

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/kultura/helyi-kultura/ot-napig-a-noke-a-foszerep-debrecenben-5700491/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában