közel ezren látogattak ki

2021.08.01. 21:22

Mulatság a Pusztatemplomnál: Nyíracsádnál daloltak még a Gúthi erdő fái is

Hatalmas sikert aratott a Nemzeti Lovas Színház bemutatója.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Július utolsó péntekjén Muzsikál az erdő címmel idén már második alkalommal rendezett nagy sikerű szabadtéri zenés estet a Ligetalja-Gúth Idegenforgalmi Egyesület a Nyíracsádot és Nyíradonyt összekötő úton található Pusztatemplomnál. A tartalmas, zenés esthez kitűnő helyszínt választottak a szervezők, ahova már a késő délutáni óráktól özönlöttek a látogatók. A helyieken kívül valamennyi szomszéd településről is, de volt, aki a megyeszékhelyről utazott ki, hogy hallhassa és láthassa a Pintér Tibor vezette Nemzeti Lovas Színház Musicalek, operettek lóhátról című fantasztikus előadását.

Erdei Istvánné, a rendező egyesület elnöke gondosan ügyelt arra, hogy a program ne csak a közönség igényének, ízlésének, hanem a hely szellemének is megfeleljen. A pályázati támogatás segítségével megvalósult rendezvény sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy közel ezren látogattak ki a hűs árnyat adó fák ölelésében lévő tisztásra, ahol hamar megteltek az ülőhelyként kihelyezett szalmabálák, majd a székek és a padok is. A leleményes közönség nem esett kétségbe, előkerültek a földre teríthető plédek, pokrócok, akik pedig késtek, állva is szívesen voltak részesei az élménynek.

Tasi Sándor, Tasó László, dr. Nagy János, Erdei Istvánné, Filemon Mihály, Nagy Lajos, Bugyáné Szász Erzsébet és Frank József a megnyitón | Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Őseink szellemének idézése

A vendégeket, az egyesülethez tartozó tagtelepülések polgármestereit, valamint Tasó László országgyűlési képviselőt Erdei Istvánné egyesületi elnök köszöntötte, aki beszélt a rendezvény létrejöttéről, majd az egyesület munkájáról is, s köszönetet mondott minden segítségért, támogatásért, ami a rendezvény sikeréhez elősegítette. Ezt követően Tasó László országgyűlési képviselő vette át a szót, nyitotta meg a programok sorozatát. – Mindannyian arra törekszünk, különösen azok, akik itt a csodálatos Gúthi erdő környékén élnünk, hogy megteremtsük az ember és az erdő harmóniáját. Bár az erdők tovább élnek, mint mi, halandók, mégis úgy teljes az életünk, ha szolgáljuk egymást. Óvjuk az erdőt, de használjuk is annak szépségét, értékét, és jótékony hatását például a maihoz hasonló zenés rendezvény erejéig – hangzottak a képviselő szavai, aki örömét fejezte ki, hogy végre maszk nélkül találkozhatnak az emberek, akik magukkal viszik majd a zenés est és a nagyszerű közösségi élmény felejthetetlen élményét.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Sólymok, íjászat lóhátról

A Himnusz közös éneklését követően a debreceni Szabó Gergely, aki a Kassai Lovasíjász Iskola tagjaként a lovas hagyományőrzés mellett solymászattal is foglalkozik, először a solymászatról, annak történetéről beszélt, majd látványos bemutatót tartott két saját nevelésű madarával. Ezt követően íjász bemutatót láthatott a közönség a helyi, de szintén a Kassai Lovasíjász Iskolához tartozó Koleszár Tímea, Koleszár Árpád és Koleszár Ferenc közreműködésével. A bemutatókat a Kovalcsik András vezette Kürt zenekar klasszikus dallami követték, majd következett a mindenki által nagyon várt fő program, a Nemzeti Lovas Színház bemutatója. A Pintér Tibor vezette társulat különlegességét az adta, hogy a nagyszerű énekesek lóhátról mutattak be ismert musical – és operett részleteket. Az igazán látványos bemutató magával ragadta a közönséget, akik többek között a Hair, az István a király, a Honfoglalás és más ismert művek betétdalait hallhatták varázslatos lovas koreográfiával fűszerezve. A zenés nyári est varázsát valószínű nemcsak a résztvevők, de az erdő fái sem fogják egyhamar elfelejteni a Pusztatemplomnál.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő
Fotó: Kedves Zilahi Enikő
Fotó: Kedves Zilahi Enikő
Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Kedves Zilahi Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában