augusztus 20.

2021.08.21. 12:54

Az ünnepen adták át Esztár kitüntetéseit

Kenyeret szenteltek az Ízek Házában, díjakat adtak át, majd színházi estet tartottak.

Fotó: Varga József

A hagyományokhoz híven Esztárban is megemlékeztek augusztus 20-án, pénteken az államalapításról, az új kenyér ünnepéről. Ezúttal az Ízek Háza adott helyet az ünnepségnek. Szécsi Attila történelemtanár és dr. Vitányi István országgyűlési képviselő köszöntője után Szabó Zsolt tiszteletes áldást adott az új kenyérre, azt megszentelte.

Szabó Zsolt tiszteletes kenyéráldása | Fotó: Varga József

Szécsi Tamás polgármester ünnepi megnyitója után a díjak átadása következett, amelyeket 2014 óta adományoz az önkormányzat képviselőtestülete az arra érdemes személyeknek. Esztár Díszpolgára címet Jenei Zoltán nyugalmazott református lelkésznek és posztumusz díszpolgári címet kapott Vékony Sándor tanár, iskolaigazgató. A Svélecz György díjat Vajasné Ragályi Edit és Borsos Tiborné Farkas Ibolya kapta.

Vajasné Ragályi Edit veszi át a díjat Csörsz Gyula alpolgármestertől | Fotó: Varga József

Esztár községért emlékérmet Nagy Lajosnak, a November 7. Mezőgazdasági Termelőszövetkezet bútorüzemének egykori vezetőjének, és Császi Lászlónak, a Berettyómenti Zrt. vezérigazgatójának ítélték.

A díjak átadása után az esztári Rezeda népdalkör műsorát hallhatták Tóth Gyula citerakíséretével.

Az esti órákban a rendezvénypajtában színházi estet tartottak: az Operett-Musical Voices Társulat tartott előadást a legismertebb magyar rockoperákból.

Nagyné Kelemen Mónika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában