Kultúra

2021.07.01. 14:04

Július a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon: Déssel és Gesztivel indul, Szirtessel zárul

Stohl András, Kökényessy Ági és A Pál utcai fiúk: nevethetünk, de sírhatunk is a Nagyerdőn júliusban.

Komoly és könnyed zenés sikerdarabok és világhírű komédiák egyaránt várják a Nagyerdei Szabadtéri Színpad közönségét nyár közepén. A Csokonai Színház két előadással szerepel a teátrumban a Nagyerdőn: július 2-án és 14-én A Pál utcai fiúk zenés verziója, a Dés László, Geszti Péter és Grecsó Krisztián jegyezte ellenállhatatlan sodrású, rockkoncertek hangulatát idéző történet viszi újabb férfi-, illetve fiúkalandokba a nézőket.

Július 7-én és 8-án a Csárdáskirálynőben csendülnek fel örök érvényű slágerek. A Csárdáskirálynő szerelmi bonyodalma, csodálatos, jól ismert slágerei elevenednek meg július 7-én és 8-án a Nagy­erdei Szabadtéri Játékokon a Csokonai Színház művészeinek előadásában. – A történet középpontjában egy nagyon erős női figura áll, aki kész harcolni a saját életéért, boldogságáért, nem hagyja sodródni magát – hangsúlyozta Gemza Péter rendező.

Egy modernebb, tömörebb, pörgősebb előadást láthat majd a közönség, üresjáratok nélkül, mégis benne mindennel, ami a nosztalgiához kell.

Peller Károly társrendező szerint az operett népszerűségének oka igen egyszerű: maga Kálmán Imre. A darab főbb szerepeiben Vörös Editet, Haja Zsoltot, Nagy Kírát, Oláh Zsuzsát és Rózsa Lászlót láthatja a közönség – ajánlja az előadást honlapján a teátrum.

Sztárparádé érkezik

Florian Zeller Házassági leckék középhaladóknak 2. című vígjátékát is láthatjuk a nyár közepén a Nagyerdőn. A Centrál Színház telt házakat vonzó, forró párkapcsolati komédiáját Balsai Móni, Stohl András, Kovács Patrícia, Schmied Zoltán főszereplésével Puskás Tamás állította színpadra. Ray Cooney Páratlan páros című komédiájának második része a Madách Színház felülmúlhatatlan bravúrvígjátéka, melyet Cseke Péter, Kökényessy Ági, Tóth Enikő és Szerednyey Béla főszereplésével idén nyáron Debrecenben is láthat a nagyérdemű. A darabot Szirtes Tamás rendezte.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában