Tanítsunk Magyarországért!

2021.06.12. 22:01

Van élet a falu határán túl is

A képességeiket alapul véve a tanulással sokra vihetik a diákok.

Fotó: Irinyi Károly Általános Iskola és AMI

Az Irinyi Károly Általános Iskola és AMI több éve vesz részt az egyebek mellett az innovációs minisztérium és a Klebelsberg Központ által is támogatott Tanítsunk Magyarországért! programban. Az esztári iskolában a program sikerességét és lebonyolítását Czár Krisztián és Vajas Viktor pedagógus, mentor-koordinátor segíti. A tanév során több alkalommal is ellátogatnak az iskolába a debreceni egyetem hallgatói, akik foglalkozásokat vezetnek, kirándulásokat szerveznek, vagy éppen továbbtanulási-pályaorientációs tevékenységet végeznek.

– A kistelepüléseken élő gyerekeknek is szükségük van arra, hogy valaki megmutassa nekik, a környezetükön kívül is van élet és vannak lehetőségek, vagyis a képességeik alapján tanulással sokra vihetik. Segítjük az általános iskola elvégzésében a diákokat, és ez a közösségek megerősítéséről is szól. Cél az, hogy képesek legyenek kihozni magukból a maximumot, legyen az szakmaszerzés, érettségi, továbbtanulás, sport, művészet, végső soron pedig a sikeres elhelyezkedés a munkaerőpiacon – fogalmazott Vajas Viktor.

Nagyné Kelemen Mónika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában