beruházás

2021.04.17. 11:42

Fatemplomot építenek Józsán

Egy nyíregyházi cég épít görögkatolikus fatemplomot a Hajdúdorogi Metropolitai Egyház Országos Ruszin Önkormányzat megbízásából nettó 112,3 millió forintért.

20201016 Debrecen Fotó: Matey István MI Hajdú-bihari Napló A Hajdúdorogi Főegyházmegye, a Józsai Görögkatolikus Egyházközség, az Országos Ruszin Nemzetiségi Önkormányzat, valamint a Debrecen Megyei Jogú Város Ruszin Nemzetiségi Önkormányzat összefogásával tették le a Debrecen-Józsán épülő görögkatolikus deszkatemplom alapkövét. képen: Nyirán János társ-székesegyház szertartásmester, Kocsis Fülöp metropolita

Fotó: Napló-archív

Az április 14-i Közbeszerzési Értesítő szerint Debrecen-Jó­zsán, a Felsőjózsai út 9–11. szám alatti görögkatolikus épületet bővítik a létesítménnyel. A meglévő archaikus ruszin fa közösségi ház egy nyitott-fedett átjárón keresztül bővül a fatemplommal, aminek hasznos alapterülete 171 négyzetméter. A szakemberek fel­adata az alapozás, a templom szerkezetének megépítése, a villámvédelem kiépítése, a hőszivattyús fűtési rendszer kialakítása, az elektromos kábelek bekötése, a parkolók kialakítása, a mellékhelyiség bővítése.

FR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában