videóval

2021.03.15. 18:44

Guinness-rekord is fűződik a böszörményi zongorista nevéhez

A londoni Hyde parkban 50 ezer ember előtt játszott Péter Bence.

Fotó: Péter Bence-archív

Koncertjeire ezrek váltanak jegyet a világ minden táján, és egy Guinness-rekord is Péter Bence nevéhez fűződik, ugyanis egy perc alatt nem kevesebb, mint 765 hangot tudott megszólaltatni a zongorán a hajdúböszörményi fiatal. – Talán 3 éves sem voltam, amikor felfedeztem a pianínót, ami nagymamáméknál volt. Eleinte autodidakta módon, hallás után kezdtem visszajátszani dallamokat, majd szüleim hamar be is írattak a hajdúböszörményi zeneiskolába. Sokáig klasszikus zongorát és zeneszerzést tanultam itthon, majd egy merész ötlet után ösztöndíjjal kikerültem a bostoni Berklee egyetemre filmzeneszerzést tanulni – nyilatkozta lapunknak a zongorista. Sikereiről szerényen beszél, saját bevallása szerint nem érzi, hogy bármilyen eddigi eredménye miatt különösen büszke lenne magára. – Ha mégis ki kéne emelnem valamit akkor talán a Proms fesztivál záró eseménye jut eszembe, amikor 50 ezer ember előtt játszhattam a londoni Hyde Parkban. Saját koncertjeim közül a Sydney-i Operaház es a Wiener Stadthalle két emlékezetes este, amikor a jó koncerthangulaton felül volt még egy megfoghatatlan varázs, ami a közönségnek és a különleges helyszínnek volt köszönhető – mondta Péter Bence.

Albummal készül

A pandémia okozta kényszerpihenőt is hasznosan tölti a művész, bár megjegyezte, azért jól jönne otthonába egy teljesen hangszigetelt stúdió, ahol éjjel 3-kor sem zavarna senkit a zongorázással.

„Szeretném még idén befejezni második albumomat, és minél kreatívabban és produktívabban kihasználni ezt a kényszerű szabadidőt. Ezen felül hosszú távon szeretnék többet foglalkozni a filmzeneszerzéssel is”

– mondta. – Persze reménykedem, hogy belátható időn belül visszajön még a régi szép világ, és ezeket a dalokat a színpadon is megmutathatom emberek ezreinek, akikkel össze leszek zárva egy koncertteremben. Voltak már fellépéseim itthon, és terveztünk egy nagyszabású koncertet is, de a világjárvány ebbe is beleszólt. Bízom benne, hogy hamarosan leporolhatjuk ezeket a terveket, és létrejön a produkció – avatta be a Naplót terveibe. – Egyelőre azonban sajnos még ott tartunk, hogy a tavalyi koncertek után az összes ideit is kénytelenek voltunk további egy évvel elhalasztani – tette hozzá. A mai világban egyre könnyebb hírnevet szerezni. – Régen előbb tehetség kellett hozzá, aztán pedig szorgalom. Úgy gondolom, hogy most a különböző alkalmazások világában már sajnos egyikre sincs feltétlenül szükség. Ma már bárkiből lehet „sztár”, az persze már más kérdés, hogy a 15 perc hírnevet sikerül-e valódi sikerré konvertálni – osztotta meg véleményét Péter Bence.

Fotó: Péter Bence-archív

Debreczeni-Kondás Eszter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában